TW
0

Dissabte passat, un grup de pares i mares amb els seus fills es van reunir al CP Pintor Torrent de Ciutadella per fer una activitat diferent, iniciativa de l'Apima, que està tenint molt bons resultats amb els grups-aula d'Educació Infantil de l'escola, amb els que ja s'ha realitzat. La idea de trobar-se també amb pares i mares és aprendre per després continuar-ho fent a casa, tècniques de relaxació i de respiració acompassada, amb l'objectiu d'aquietar-nos, comunicar-nos i compartit a la vegada, un moment de plaer. Vivim massa despressa i ens cal valorar molt més la calma com a espai de comunicació i de confort.

Tal com explica Sonia Mora, qui dirigeix les sessions, "fa milers d'anys que s'empren les tècniques de relaxació com a tractament anti-estrés. També les tècniques d'imposició de mans tant per curar el cos com la ment. Aquesta pràctica milenària té elements de la medicina tradicional xinesa, moviments del tai-xi, shiatsu i alguns passos del reiki". Tot plegat es fa cercant la unió del cos, la ment i l'esperit amb l'objectiu d'arribar a la relaxació i a la consciència d'un mateix.

Les sessions de relaxació amb infants fan que prenguin consciència del seu propi, a més d'aportar tots els beneficis terapèutics. Diu Sonia Mora, "després d'una sessió obtenim un moment de calma i de benestar, ens carreguem d'energia, d'equilibri i de fortalessa interior" i és per açò que va encoratjar els participants a continuar amb la feina a casa, per exemple, els dies que plou i no podem sortir al carrer.

Les sessions de tècniques de relaxació i de respiració acompassada, consten de tres parts diferenciades, la primera, senzills exercicis de ioga, la segona exercicis respiratoris, i la tercera, manipulacions a uns punts determinats del cos que fan que la musculatura s'amolli. Les famílies van valorar molt positivament l'experiència, fent la reflexió que s'hauria d'estendre la iniciativa a altres centres, i fins i tot, per què no? incloure-la dins dels currículums aportant tot el benefici de la presa de consciència d'un mateix des de la calma i el plaer.