TW
0

Som quatre alumnes de l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior i vam ser seleccionades per a participar en la IV Sessió Autonòmica del Model del Parlament Europeu (Organitzat per la Fundación San Patricio i l'obra Social de Caja Madrid) del 2 al 4 de febrer a València. Prèviament havíem elaborat uns treballs d'investigació sobre quatre temes d'actualitat. Aquests, eren els aliments modificats genèticament, la situació legal de la prostitució, el greu problema de l'atur juvenil i la desigualtat entre l'home i la dona al món laboral.

Per fi, arribà el dia tan esperat, en el qual passàrem molts nervis. A l'aeroport de Maó ens vam reunir amb les quatre alumnes de la Delegació de Menorca, formada per Samantha Sánchez Martínez, Marga Sintes Gomila, Ana Raya Riera i Júlia Janer Barber de l'IES Biel Martí. Nosaltres, Mercè Pons Mercadal, Sara Portella Bonnin, Maria Sintes Juanico i Sara Cabanillas Ameller, representàvem la de Balears.

Ens vam dirigir cap a València, on ens trobàrem amb joves de diferents comunitats autònomes, com Catalunya, València, Múrcia i les Illes Balears. Durant els dos primers dies, cada una de nosaltres es va reunir amb la seva respectiva comissió. Allà, vàrem debatre sobre el tema estudiat i vàrem extreure diverses resolucions, les quals van ser presentades dia 4 de febrer de 2011 a les Corts Valencianes, davant els altres estudiants i la presidència del concurs.

Des de la nostra perspectiva ha estat una bona experiència, perquè ha valgut la pena viure-la. Hem tingut l'oportunitat de conèixer el funcionament d'un parlament, la vida dels diputats, la responsabilitat que això comporta i altres opinions. Per altra banda, hem fet noves amistats i hem pogut conèixer la ciutat de València.

En definitiva, recomanem aquesta experiència a tots aquells que tinguin la possibilitat de participar-hi.