TW
0

La galeria Xibau de Ferreries impulsa una mostra per tal d'honorar el nomenament de Ponç Pons com a Escriptor de l'Any 2011. La distinció no és per a menys. "Totes les vides" és l'inici d'un projecte que el galerista Maties Sansaloni ha decidit distribuir en tres blocs expositius i alhora complementaris.

El proper dia 11 s'inaugura una retrospectiva homenatge al poeta. Una col·lecció que conjuga una sèrie de poemes inèdits de Ponç Pons que seran acompanyats pels dibuixos originals de Pere Pons. "Els dos Pons comparteixen amb tots nosaltres el material d'un llibre conjunt que finalment no es va arribar a editar", explica Sansaloni. Un projecte sorgit fa anys entre els dos artistes i amics d'Alaior que ara veurà la llum –almanco expositiva–, al local de la plaça Espanya. A més s'inclourà la impressió d'un poema de Pons, ja editat, a gran format; i un gravat commemoratiu que, de la mà de Pere Pons, retrà tribut a l'any de l'escriptor de l'escriviure. La mostra romandrà oberta al públic fins dia 31.

El juliol, gravats i poemes
Aquest projecte es prolongarà el mes de juliol amb l'organització d'una nova exposició en què Sansaloni té previst reunir els gravats de diferents artistes de l'Illa amb una altra selecció dels poemes de Ponç Pons. "L'estampació anirà a càrrec del taller Xalubinia", avança el galerista.

Publicació d'autor
El plat fort d'aquesta iniciativa-homenatge podria degustar-se el 2012 amb l'edició d'un llibre d'autor molt especial. Des de Xibau es pretén posar en marxa la creació d'una publicació que reculli els versos de Pons, a l'apartat de lletres, i l'obra de Matías Quetglas, per la qual cosa es farà tot el possible per comptar amb la col·laboració del prestigiós pintor de Ciutadella.

Aquest desplegament artístic no sols retrà tribut al poeta sinó que també aproparà la seva trajectòria literària al públic en general.

+ INFO:
TOTES LES VIDES, amb Ponç Pons i Pere Pons
Inauguració el proper dia 11.
Fins dia 31, a la galeria Xibau de Ferreries.