TW
0

Brain Gym, el llibre

La ciència està demostrant que el cervell es perllonga més enllà de la seva seu al crani, arreu del cos. Tot ell disposa de terminacions nervioses que ens informen de manera continuada sobre el nostre estat físic, mental i emocional.
El Brain Gym, també conegut com kinesiologia educativa, és un sistema basat en moviments, que faciliten la reconnexió de les diferents àrees del cervell. Aquestes activitats es plantegen d'una manera lúdica com una rutina d'inici abans de començar la feina o bé es poden incorporar en el moment que es consideri oportú.

Brain Gym®. Teacher's Edition es va publicar per primera vegada el 1989 i des de llavors s'ha traduït a més de vint idiomes, el mètode s'ha aplicat a milers de classes i patis d'arreu del món, desenes de milers de nens de vuitanta països en gaudeixen dels beneficis. Aquesta nova edició constitueix una compilació de quaranta anys del treball més innovador en el camp de l'aprenentatge basat en el moviment i, alhora, mostra a mestres i educadors com el moviment físic es relaciona amb el domini de les habilitats cognitives.

Brain Gym
Llibre per al professorat Activitats senzilles per a l'aprenentatge amb tot el cervell
AUTORS/ES: Paul E. Dennison, Gail E. Dennison
SÈRIE: Didàctica / Didàctica de l'expressió corporal
COL·LECCIÓ: Graó 177
ANY D'EDICIÓ: 2011
PÀGINES: 236
PREU: 16,50 € (IVA inclòs);
ISBN: 978-9980-046-2


Per una escola lenta

Vivim a l'època del temps sense espera. I això té repercussions increïbles en la nostra manera de viure. Ja no tenim temps per esperar, ja no sabem participar en una trobada sense que ens interrompi el mòbil, ho volem "tot i ara mateix", en temps real. Les teories psicològiques estan d'acord en què una de les diferències entre nens i adults rau en el fet que els nens viuen segons el principi del plaer ("tot i ara"), mentre que els adults viuen segons el principi de la realitat ("saber fer sacrificis avui per gaudir-ne demà"). Actualment, però, els adults, també en part a causa de la societat del consumisme exacerbat, viuen exactament com els nens, segons la modalitat del "ho vull tot ara mateix". De veritat sabem esperar? Es tracta d'emprendre un nou itinerari educatiu. Pares, mestres i tots aquells que es troben al seu voltant en el món de l'escola són estimulats pels suggeriments de la pedagogia del cargol i poden començar de nou a reflexionar sobre el sentit del temps educatiu i sobre la necessitat d'adoptar estratègies didàctiques d'alentiment, per una escola lenta i no violenta.

La pedagogía del caracol
Por una escuela lenta y no violenta
AUTORS/ES: Gianfranco Zavalloni
SÈRIE: Fonaments de l'educació
COL·LECCIÓ: Micro-Macro Referencias, 31
ANY D'EDICIÓ: 2011
PÀGINES: 236
PREU: 14,90 € (IVA inclòs);
ISBN: 978-84-9980-037-0
Edició en castellà