TW
0

Que les xarxes socials ens connectin uns amb altres és positiu. Fent-ne un ús sa i correcte, la tecnologia ens sol aportar sempre avantatges. Tanmateix, la llista de despropòsits és enorme, vegeu sinó el cas que aquesta setmana, a la redacció de "Xoc", ens ha cridat l'atenció d'entre totes les informacions que hem llegit i escoltat.

Jesse, una adolescent de Sídney, Austràlia, volia celebrar els 16 anys amb els seus amics, i va tenir la idea d'anunciar la seva festa, obertament, a través del Facebook. Segons elDaily Telegraph, la jove va publicar al seu mur, que no tenia temps de convidar personalment cadascuna de les amistats, i per açò els demanava que s'anassin passant la convidada els uns als altres. La invitació deia "és una festa oberta, amb la condició que no ens fugi de les mans". I tant si li va fugir de les mans, que la invitació va ser "segrestada" per un grup conegut com "Anonymous" que la va propagar, com si fos un virus, arreu del món.

Va passar, que al dia següent de penjar l'anunci, més de 20.000 persones s'havien apuntat a la festa, xifra que al dia següent s'havia multiplicat per deu, i així, 200.000 individus confirmaven l'assistència a l'aniversari de Jesse.

La festa inicial es va anul·lar. Se'n va celebrar una altra, molt més senzilla, només amb els amics propers i els familiars, açò sí, custodiats per la policia, que va restar a l'exterior de la casa per tal d'evitar incidents.