TW
0

Ho duu a la sang, i potser aquest fet fa que es miri la música amb més respecte. Quim Ribó (Ciutadella, 1988) és nét, fill, germà i nebot de músics. "El primer record musical que tenc és anar amb l'avi Toni a veure els concerts dels Ja T'ho Diré, tot dos érem a primera fila", explica. El seu conco, Cris Juanico, elogia la seva manera de composar i sempre l'ha animat a dedicar-se a la música. Son pare, Enric, és el director de s'Estudiantina; la seva mare, Margarita, dóna classes a l'associació Es Músics, i el seu germà forma part del jove grup Reflexos. Influències no n'hi manquen. "Mon pare em va mostrar a tocar la guitarra espanyola quan tenia 7 anys", comenta. Amb el temps es decantà per l'elèctrica amb un mestre a qui li està molt agraït Rafael Febrer, conegut per tothom com "Goofy".

"En "Goofy" em va obrir nous camins musicals. No t'enganaré he escoltat molt als "Ja T'Ho", potser massa, però es clar, els tenia molt a mà". Amb el mestre "Goofy", Quim s'inicià en la interpretació de música "més dura" com Barón Rojo, o "més mítica" com és el cas de Toto i el seu conegut tema dels anys vuitanta:Africa.

En els darrers quatre anys, Ribó ha estat implicat al projecte Entre Dos, conjuntament amb l'alaiorenc Óscar Sans. Fa dos anys gravaren el discTranquils dalt s'arbre. "Hem sap greu perquè hem hagut de deixar el grup, de moment el tenim aturat per la incompatibilitat d'horaris per poder assajar junts", explica.

Recentment, Ribó fou un dels guanyadors del primer certamen Illa Sona. El seu tema instrumentalSa tardor renovada(una versió deSa Tardor d'Entre Dos) quedarà registrat al compacte recopilatori del concurs. "Ja l'he gravat als estudis Aumón i he comptat amb la col·laboració de Borja Moll, a la flauta travessera".

Quim es pren la música amb calma. Li agrada fer les coses bé i no abastar massa en poc temps. "Encara som molt jove i esper i desig que la cosa vagi a més. Aquest és món molt difícil i en som conscient". Rere els seus estudis a l'Escola Municipal de Música de Ciutadella, Ribó continuà la seva formació al Taller de Músics de Barcelona. "Va ser una experiència que em va permetre tocar de peus a terra, realment allà hi ha un nivell altíssim".

Reconeix que li manca rodatge als directes, però a nivell compositiu els temes de Quim prometen. El guardó del concurs organitzat per la Cervesa Illa pot obrir-li portes. La qüestió és no aturar de treballar. "Escolto de tot i m'agrada agafar idees de diversos autors".

El jove músic es troba més còmode sonant i composant per a ell mateix, a la intimitat del seu estudi. La seva fita és poder arribar a viure de la música. "Tant de bo! hi arribi".

El comportament musical de Ribó com a oient és ben curiós. No li estiren els grups de culte que per a molts són clàssics imprescindibles del rock, però admira a Santana, a qui pren com a referent per a qualque dia "la gent em conegui per la meva manera de tocar la guitarra i no per qui hi ha al darrera". La consecució d'un segell propi per al que ja ha començat a treballar i que, a hores d'ara, es caracteritza per una música instrumental que enganxa.

www.myspace.com/quimribo
www.myspace.com/nosaltressom