TW
0

Carlos Fèlix (Maó, 1974) recorda els seus inicis fotogràfics amb una Pentax manual. "Fou descobrir el món digital i mai més tornar a treballar amb l'analògic", comenta. Contundent i sense mirar enrere, es professa seguidor dels equipaments i del retoc digital. Així guanya en rapidesa i estalvia costos en el procés. Féu una forta inversió en una Canon 5D Mark II, una despesa –ja amortitzada– que li permet comoditat a l'hora de duu a terme la seva tasca artística i com afreelance.

"Al principi la meva obra era color, una explosió de tonalitats, i darrerament, no sé si és l'edat, però em moc en la imatge en blanc i negre", explica. Els paisatges urbans i de natura són la seva predilecció. Les panoràmiques de Fèlix són exquisides i la potència dels llocs abandonats es respira profundament rere el seu objectiu. A la seva galeria (www.carlosfelix.net) hi trobem dues sèries ben interessants de fàbriques velles i embarcacions. El menorquí compagina la imatge d'autor amb encàrrecs d'interiors per a empreses privades, però els seus projectes més personals suren econòmicament gràcies a la feina com a docent a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Fa cinc anys que dóna classes de fotografia digital al centre de Barcelona a on ell mateix es va formar. "El primer consell que els dono als meus alumnes és que facin la foto sense pensar com poden després transformar-la amb Photoshop. Per molt d'avanços tecnològics que hi hagi no es pot salvar tot. Anar amb aquesta mentalitat va en detriment del bon fotògraf", senyala.

Fèlix, que darrerament experimenta amb imatges en moviment i art visual, s'inicià en la fotografia a principis dels anys 90.