TW
0

Jordi Odrí
"Teatre és… Posar un mirall des de l'escenari mirant al pati de butaques, un mirall a vegades molt fidel, a vegades distorsionat, que retornarà a l'espectador una imatge de la realitat, a vegades calcada, a vegades simbòlica. Les grans obres de teatre que perviuen no envelleixen perquè toquen aquelles qüestions eternes i inherents a l'ésser humà. El reflex a vegades ens fa riure, d'altres ens emociona, d'altres ens espanta o ens repugna, però mai ens hauria de deixar indiferents. La gent de teatre, com Alicia, ens somniem i ens projectem a través del mirall".

Aura Iris Canet
"Una realitat viva i ineludible, que ens envolta, amb un potencial expressiu extraordinari. És tal que resulta irònic voler-ho expressar amb paraules. Teatre és… "Deconstruir" un tema en: història, emoció, forma i espai, per tal de poder reconstruir-ho a fi de reflectir la condició humana i els seus comportaments. I des de la perspectiva del públic: identificar-se amb una sèrie de comportaments que sumats reflecteixen unes situacions que permeten construir una història que els permet deconstruir un tema (en "interpretacions"). Dit així sembla tan complicat… que millor anar al teatre i experimentar-ho. Això sí, els qui fem teatre no hauríem de subestimar mai la capacitat d'avorrir-se del públic".

Pitus Fernández
"La por, l'alegria, la tristesa, la cobdícia, l'enveja, l'amor, la gelosia, l'amistat, l'odi, l'estupidesa, el pànic, la ingenuïtat, el poder, la relació de dominador/dominat... el teatre és tot això i molt més quan hi ha un actor que ho interpreta i un espectador que l'observa".

Joan Taltavull Carretero
"Teatre, per jo, és l'oportunitat de poder viure personatges i situacions diferents a un mateix. I això ens permet aprofundir en la vida (des d'allò més còmic a allò més dramàtic, des del més transcendent al més quotidià, perquè en la vida tot hi entra) i intentar comprendre altres realitats més enllà de la nostra pròpia. Teatre poden ser moltes coses, però aquest és l'aspecte que més m'atreu i m'interessa, ja que em permet apropar-me a jo mateix i a la resta del món i dels temps".

Queralt Albinyana
"El teatre és el foradet del pany de la porta dels altres, la lupa que ens descobreix el que és microscòpic, el marc que aïlla i dóna sentit, la línea que subratlla grans pensaments, la distància necessària per comprendre, el temps de reflexió, l'altar que dignifica, el dit índex que condemna, un gran mirall... un acte d'agraïment a la vida."

Matilde Muñiz
"Per a mi el teatre és una forma de viure... Una manera de ser.. Si em faltés algun dia, una part de mi em mancaria".

Aina Tur
"Teatre és... Paradoxa, passió, conflicte, màgia i poètica en moviment. És l'art que respira -i destil·la- vida. El teatre nodreix perquè comparteix dubte. I sobretot és un acte col·lectiu que basteix allò que és universal mitjançant singularitats efímeres que perduren en l'esperit de qui ha viscut l'embriac d'emocions que és la representació teatral".

Jaume Gomila Saura
"Teatre és il·lusió i espectacle, una interpretació del món, una manera de viure i de comprometre's amb la societat, una força positiva i transformadora amb vèrtexs espirituals".

Conxa Juanola
"Teatre és...
Compromís amb la societat
Participació real
Sum d'esforços per avançar
Diversitat i multiculturalitat
Obertura de mires
Formació en valors
Acolliment de tots els públics.
I tot allò que tengui a veure amb els objectius de treballar amb tothom i per a tothom, que han de prevaler en les institucions públiques, garants que són de l'accés a la cultura per a tots els ciutadans".