TW
0

Xavier Marquès (Ferreries, 1986) i J. Pujol (Ferreries, 1969) fa tres i cinc anys, respectivament, que es dediquen a la seva afició, la fotografia. La imatge industrial nocturna és l'eix central de la seva primera feina conjunta. La sala La Caixa de Maó acull aquets dies "Creació de llum artificial", una exposició nova en tots els aspectes per als espectadors menorquins. Sorprenent, en primer lloc, per l'ambient retratat: les instal·lacions de la central elèctrica ubicada a Maó; i en segon lloc per l'atmosfera cercada pels autors amb instantànies captades des de les primeres hores del fosquet cap a la nit.

El resultat de la mostra és una col·lecció d'una trentena d'imatges digitals (quinze per autor, en format 90 x 60) de nit on els detalls de l'estructura de Gesa aconsegueixen l'efecte, com explica Marquès, "d'una ciutat del futur". Color i blanc i negre per a un treball pel què els fotògrafs tingueren que aconseguir prèviament un permís de dos dies per poder retratar la zona. "Foren els passats dies 8 d'octubre i 10 de desembre", senyalen, quan enllestits amb els seus equipaments rèflex (Sony/Canon) començaren la fotografia nocturna del lloc.

Rere la cita de Maó, "Creació de llum artificial" itinerarà per la sala d'exposicions de l'Ajuntament d'Alaior (del 6 al 15 de maig); i a Ferreries, el cap de setmana del 3 al 5 de juny.

No només per la temàtica industrial (poc representada a l'Illa), sinó sobretot per la dificultat que representa l'exposició nocturna, ambdós fotògrafs –del FotoClub f/Llum Ferreries– s'han pres el projecte com un repte. "Ens encanta la complicació de la fotografia nocturna: el temps d'exposició que requereix, el trípode i tot el que necessita tot plegat per aconseguir l'efecte i els reflexos de la nit", comenta Marquès.

Ombres, jocs de llums, colors industrials... Instantànies que exhibeixen la cara més desconeguda de Menorca, la de la llum artificial que fa funcionar l'Illa.

Exposició "Creació de llum artificial". A la sala La Caixa de Maó fins el proper dia 10. Fotografies de J. Pujol i Xavier Marquès
http://wwwjpujol.blogspot.com/
http://www.creacionesxavimenorca.blogspot.com/