TW
0

E l prestigiós ballarí, professor i coreògraf Luc de Lairesse torna a Menorca per impartir un curs intensiu de ballet clàssic a diferents escoles de dansa de l'Illa. El contacte de Lairesse amb la directora de l'Escola Municipal de Dansa de Ferreries, Carmen Estela, ha permès que el director artístic del Balletoday Belgium torni a oferir una magistral masterclass que itinerarà per varis centres de formació.

A mitjans del passat mes de març el professor fou convidat a la presentació de Peter Pan que els alumnes de dansa de Ferreries dugueren a escena al Teatre Principal de Maó. Llavors i aprofitant la seva estada a l'Illa, l'especialista organitzà un curs per a un grup d'estudiants. A conseqüència de l'èxit obtingut i en la mateixa línia, el proper dia 20 de Lairesse impartirà una primera masterclass a l'Escola Municipal de Dansa de Ferreries dirigida al nivell infantil. Dia 21 farà el propi a Ciutadella, al centre Art en Moviment dirigit per Aurore Gracient; i dia 22 brindarà la seva formació a l'Escola de Dansa Ute Dahl, i després tornarà al centre de Ferreries per impartir una modalitat per a un nivell més elevat, el de les ballarines i ballarins de 13 anys. "Es tracta d'un intensiu de ballet clàssic però perfectament aplicable per a la gent que fa dansa contemporània", senyala Carmen Estela qui subratlla la important tasca que de Lairesse fa respecte la col·locació del cos i el treball de peus. La masterclass està oberta a tothom per la qual cosa s'ha distribuït en dos nivells: l'intermedi i l'intermedi-avançat.

Per altra banda, Carmen Estela senyala que del 3 al 14 d'agost tindrà lloc el I Curs Internacional de Ballet Clàssic amb un grup de mestres d'arreu del món com Luc de Lairesse (Bèlgica), Ana Lobe, (EEUU) o Elsa Rebollo (Espanya), amb Violeta Vitatorne al piano. "També ens han confirmat la presència des d'Itàlia, Anglaterra o Barcelona, entre d'altres", afirma. Les classes tindran lloc entre l'Escola de Dansa de Ferreries i les aules del nou poliesportiu de la localitat. Durant el cur s'introduirà el mètode "Yamuna Body Rolling", el darrer en teràpies per prevenir les lesions dels ballarins. A més es programaran classes de repertori clàssic, puntes i coreografia.