TW
0

Coneguda internacionalment com a part indissoluble del grup Antony and the Johnsons i exmembre de Rasputina, Julia Kent arriba per primer cop a l'Illa en el que de ben segur serà un dels concerts de més qualitat per aquest inici de temporada. Sa Terrassa des Claustre de Maó duu a Menorca una violoncel·lista d'una llarga i prolífica trajectòria.

Kent va néixer a Vancouver (Canadà). Als 6 anys ja tocava el violoncel i va desenvolupar els seus estudis a la Universitat d'Indiana, Bloomington, i viu a Nova York. Fou membre de la banda de violoncel-rock Rasputina, des de fa anys una de les formacions més inusuals de l'escena que combina elements del pop, el rock i la música clàssica. Amb ella va editar dos àlbums per a la discogràfica Columbia i va recórrer tota Amèrica del Nord. En sortir de Rasputina, Kent ingressà al conegut grup Antony and the Johnsons, on juga meravellosament amb els arranjaments de corda. Mostra d'això és el segon i exitós treball de la bandaI Am a Bird Now, aclamat per la crítica i que rebé el premi Mercury Music 2005. Aquest compta amb les col·laboracions de Rufus Wainwright (What Can I Do?), de Devendra Banhart i dels herois de la infància d'Antony Hegarty (líder d'Antony and the Johnsons): Boy George i Lou Reed.

AmbI Am a Bird Now, Kent girà per Europa, Amèrica , Austràlia i Brasil.

A més d'amb Antony and the Johnsons, la canadenca ha enregistrat i col·laborat amb altres grups i intèrprets com Rufus Wainwright, Angels of Light, Ben Weaver, Burnt Sugar, Leona Naess, Saúl Zonana, Teddy Thompson, Devendra Banhart, Donovan, Larsen , William Parker o Angela McCluskey, entre d'altres.

Discografia en solitari
El 2007 edità el seu primer disc en solitariDelay, un cd sense veu, només amb el violoncel que fou gestat durant les llargues hores d'espera en aeroports dels més recòndits racons del món. L'any passat publicà un EP,Last Day in Julyi enguany el seu segon treball,Green And Grey, on destaquen les melodies a partir de la repetició i de la inclusió de nous ritmes.

La manera de fer de la solista és qualificada pels especialistes com un seguit de delícies sonores que, transformades electrònicament, tradueixen els seus acords de violoncel en una atmosfera pròpia plena d'emocions. L'enllaç i solapament de ritmes i sons sorprèn el públic durant les seves actuacions en directe. El concert a sa Terrassa des Claustre de Maó és una oportunitat única per a gaudir de l'exquisida interpretació de Julia Kent.