TW
0

Com sap qualsevol que hagi fet una canya amb jo aquesta setmana m'he comprat un cotxe nou. I estic encantat de la vida, amics. Digueu-me materialista, digueu-me imprudent,indignez-vous, però a jo aquestes coses me fan molt feliç. Som un fill del sistema capitalista, i puc dir sense cap problema que els meus discos de Metallica han fet més per jo que el 73 per cent de les persones que conec. Som patètic, ho sé. És el que hi ha.

I bé, resulta que fa dies que no pens en una altra cosa. Bé, en una altra cosa sí. I en Rock'n Roll també, així que en aquests temps on qualsevol estat d'ànim ha d'anar acompanyat d'una entrada a Facebook acompanyada d'un enllaç a un video de YouTube acompanyada d'algun emoticono ("emoticoño!"); he estat recordant cançons sobre cotxes. I ja sabeu, sobretot al començament, el Rock'n Roll va estar molt unit a la cultura dels Hot Rods i els cotxes en general, així que hi ha material de sobres per fer-se un bon tros deplaylistper ficar-la a l'iPod (o l' I-lo-que-et-vulguin-vendre) i explorar un dels clixés del rock. Allà van unes quantes!

DRIVE MY CAR(The Beatles): Començarem per una de ben òbvia. Diuen que aquí s'empra el fet de conduir com a metàfora de l'acte sexual, com a moltes velles cançons de blues. A jo em sembla que és un altre cas clar de sobre-anàlisi beatlemaníac, però bé. Un tema dels més "souleros" dels Fab Four, amb un gran solo de guitarra i uns cors collonuts ("Beep beep, beep beep, yeah!").

RED BARCHETTA(Rush): A un futur no molt llunyà, la Llei Del Motor ha racionat la gasolina fins a tal nivell que està prohibit agafar el cotxe. De fet està prohibit tenir cotxe. Però els diumenges matí jo vaig a la granja del meu conco i trec del seu amagatall un vell Ferrari Barchetta de color vermell, per anar a fer un passeig. Fins que un diumenge m'apleguen dos cotxes policies futuristes i, després d'una persecució a vida o mort, els aconseguesc deixar enrere i salvar-me pels pèls. Mola, eh? Impossible no estimar als Rush.

I'M IN LOVE WITH MY CAR(Queen): Aquí no hi ha metàfores que valguin, ni històries futuristes. Aquí en Roger Taylor (que es destapa com un excel·lent vocalista) xerra de com li encanta el seu cotxe, de com ha hagut de deixar la seva al·lota per un nou carburador (!?) i que, repetint l'excusa de tots els materialistes del món, el seu cotxe no li discuteix i simplement el fa feliç. Anys després, Taylor faria una gira amb Brian May i Paul Rodgers amb l'únic objectiu d'ajuntarpoundsper comprarcarsi estar molt "in love".

(Incís estúpid: El millor que va fer Marc Bolan en la seva curta carrera va ser la frase: "I need a Rolls Royce 'cause it's good for my voice". Toma!)

FUEL (Metallica): Home, una d'ells havia de caure, no? A pesar que tothom la veu com una metàfora de l'addicció a les drogues o l'alcohol (sembla que TOTES les cançons bones de Metallica siguin metàfores d'addiccions, cosa que amb "Enter Sandman" o "Master Of Puppets" és certa), aquesta cançó va de cotxes. De fet, és pràcticament l'únic tema dels "Loads" que toquen, per caprici del senyor Hetfield, que encara és un apassionat dels cotxes. I mentre no s'encapritxi de cap tema del "St. Anger", tots respiram tranquils.

PANAMA (Van Halen): Aquesta, a més de molts d' "Oh Yeah!"s i "All Right"s, i moltes referències a màquines brillants i ràpides, xerra més que res de les coses que es poden fer dins un cotxe a més de conduir. O més ben dit, de les coses que fa David Lee Roth dins un cotxe, a més de conduir. I ja us imaginau què fa en David Lee Roth dins un cotxo, acompanyat de qualque supermodel californiana, no?Oh yeah. All right.

Aquí teniu unes quantes cançonetes per fer rugir el vostre motor. En sabeu alguna més? Fins d'aquí a quinze dies!

T'interessa la música? Visita el web "The Song Remains The Same":
www.thesongremainsthesame.es