TW
0

Per primera vegada el teatre balear es veu reconegut pels prestigiosos premis Serra d'Or de Catalunya que es van fixar en l'obra "Assajant Albertí" dirigida per Pitus Fernández com a millor espectacle teatral de l'any 2010. El passat 4 de maig a l'Hotel Alimara de Barcelona, Sergi Marí, que es troba estudiant teatre a la ciutat comtal, recollí la Serreta d'Or de solapa en nom de Pitus Fernández.

"Assajant Albertí" va ser fruit d'un treball de recerca i dramatització de l'obra de Vicenç Albertí (1786-1859) per donar a conèixer el seu programa il·lustrat i confirmar la importància del teatre menorquí de finals del segle XVIII i principis del segle XIX. L'obra es destaca per l'originalitat amb la que es presenta i el sentit de l'humor constant que la fan amena i divertida a la vegada que molt interessant.

Els Premis Serra d'Or han complert amb aquesta edició el seu 45 aniversari i continuen destacant-se pel reconeixement de les millors obres editades sense necessitat de presentar-se a concurs.

Tampoc els guardonats reben cap compensació econòmica, tan sols el prestigi d'haver rebut un dels guardons més destacats que atorga l'Abadia de Montserrat. La Serreta d'Or la lliura el pare abat, Josep Massot i Montaner, director de Publicacions de l'Abadia de Montserrat.