TW
0

El Centre de Gravat Xalubinia ha convidat a dos mestres internacionals del gravat. La presència a Alaior de l'argentí Miguel Carini i del francès Jacques Moiroud, a més dels tallers monogràfics que imparteixen ambdós autors, ha servit per a mostrar al públic menorquí la seva excel·lent producció. L'exposició "Un pont del somni a la mirada", inaugurada el passat dia 14, a la seu del centre, obre l'oportunitat de gaudir d'una selecció única on cadascun aporta el reflex de la seva tècnica.

El títol de la proposta fa referència al pont com la unió entre els pobles i els oficis de l'art, "el somni que en aquets moments és l'únic que ens encoratja a seguir, la mirada com l'eina de l'artista, el seu testimoni i llegat".

Nascut a Buenos Aires el 1948, Miguel A. Carini és un creador multidisciplinar, pintor, muralista i gravador. La literatura i la poesia en castellà enllacen un diàleg continu de metàfores verbals i visuals. Ha exposat la seva obra arreu del món, i la col·lecció que ha duit a l'Illa és un recorregut per la tècnica d'estampació única (monotip) a partir de planxes metàl·liques, de fusta o metacrilat i amb mitjans com la tinta calcogràfica, l'aquarel·la o l'oli. Així Carini aconsegueix amb mestria la síntesi de tècnica i expressió poètica. Les 24 obres que composen la seva representació a Menorca puntualitzen el valor del saber i l'experiència al servei de la sensibilitat i la creativitat.

Per la seva banda, Jacques Moiroud neix a Clermont-Ferrand (França) el 1958. Passà per The Art Students League of New York i el 2000 començà a explorar el gravat del que ha fet el seu mitjà d'expressió. Ha exposat a Europa, Estats Units, Perú, Austràlia i Japó. Ha rebut el premi Michael Ponce de León (2008 i 2009) a Nova York i els seus gravats il·lustraren la portada de la revista "Literary New York".

Els seus linogravats són un reflex directe dels personatges urbans que l'envolten a Nova York. El seu trajecte revela una visió atenta i sensible plena d'humanitat.
"Un pont del somni a la mirada" romandrà oberta al públic fins a final de mes.