TW
0

Pacífic Camps (Ciutadella, 1949) mostra el país d'or i argent. El pintor menorquí inaugura el proper dissabte, dia 23, la seva visió sobre la mare terra. Un nou treball pictòric que romandrà a la galeria Vidrart de Ciutadella fins el proper 13 d'agost.

Pacífic dibuixa cels, roques, mars, boscos... i, com senyala Sergi Cleofé, parla de "paisatges ambigus, coneguts i utòpics alhora, d'indrets remots i pocs humanitzats, d'un medi silvestre que ens bressola i ens estima". Vent, aigua, núvols; món oníric o realitat. El món de Camps s'envolta d'atmosferes de color blau, lila, ocres o taronges. Una mirada bella que convida a la serenor de qui observa.

Mar i costa, des de l'exterior, amb fars, aus o fins i tot volcans en erupció; i muntanya per a un interior replet de vegetació. Pacífic domina el magnetisme del paisatge. Enalteix la naturalesa i prossegueix en la línia de la seva simbologia.

"El país d'or i argent" es gesta, afirma Cleofé, amb "un rerefons de caràcter ecologista que vol denunciar les atrocitats comeses per l'ésser humà contra el medi; amb l'empremta d'un esperit romàntic que ens desvetlla paratges inhòspits i magnífics amb el tarannà d'un mestre, d'un pinzell que sap el que està fent i per què ho està fent".

L'acte inaugural de la mostra comptarà dia 23 amb la participació del músic Guiem Soldevila. Serà a partir de les 20.30 hores.