Cantant. La seva agenda està atapeïda fins a la propera primavera. - PB

TW
0

Preparat per actuar aquesta setmana a Sant Lluís, en la vetllada lírica "L'Elisir" i a Alaior el dia 5 en la Gala de Sant Llorenç, Simón Orfila ha acabat d'arribar a Menorca, procedent de la ciutat francesa de Montpeller, on ha participat en l'òpera de Granados "Goyescas", i ens comenta que la representació d'aquesta òpera espanyola ha estat un gran èxit tant de públic com de crítica. Comentant les característiques de l'esmentada obra de Granados, ens diu que és coneguda a tot el món i està dintre del repertori de molts grans cantants.

Pel que fa a la propera actuació a Alaior, en el Concert Benèfic de Sant Llorenç, que cada any es un triomf absolut amb un públic entusiasmat, i que és una demostració de la generositat i amor al seu poble que demostra Simon, ens comenta que actuaran un grups de cantants de primera fila, tots ells dirigits per Antoni Pons Morlà i que no dubta que la gent gaudirà d'una gala inoblidable. Actuaran les sopranos Alicia García i Esthel Durand, els tenors José Luis Sola i Gian Luca Pasolini, el baríton Javier Franco i el propi baix baríton Simon Orfila. Tot un cartell de gran qualitat.

Enregistrament
El mes de maig, va participar a l'òpera "Lucia de Lammermoor" a Bilbao amb un gran èxit i el mes de juny ha acabat de preparar el seu primer disc de cançons menorquines que serà gravat el setembre amb el projecte de sortir al carrer el mes de gener. També va participar en un concert benèfic al Teatre de la Zarzuela de Madrid amb quasi tots els cantants actuals, uns 17, i en un concert a l'Auditori Príncipe de Asturias d'Oviedo.

Parlant del seu disc, ens explica que "es tracta d'un treball molt acurat, amb la participació de l'Orquestra Simfònica de Balears, dirigida per Salvador Brotons i aprofito per mostrar el meu agraïment al gerent de l'orquestra, i que compta amb unes magnífiques orquestracions. Es segur que comptarà amb el beneplàcit del públic".
Orfila amplia la informació sobre aquesta iniciativa que produeix ell mateix. "La veritat és que no he comptat amb el recolzament de institucions públiques ni privades, pel que he tingut que assumir els costos de producció", assevera el baix-baríton.

Agenda

La seva agenda és molt plena, després de les vacances d'agost, i a partir del 10 de setembre actuarà a Santiago de Compostel·la amb "El Barbero de Sevilla" de Rossini. El novembre al Teatre de la Scala de Milan amb "La Dama del Lago" també de Rossini, amb Juan Diego Flórez, desembre i gener al Liceu de Barcelona amb "Linda de Chamonix" de Donizetti, també amb Juan Diego Flórez i Diana Damran i el febrer i març un paper que li fa molta il·lusió, el de "Escamillo" de "Carmen" de Bizet a Bogotà, la capital de Colòmbia amb Maria Bayo. I després a "La Maestranza" de Sevilla una altra "Lucia..." amb Mariola Cantarero. O sigui que la seva trajectòria artística segueix triomfat, cosa per la qual el felicitem.