TW
0

L'art modern pren la galeria Artara. L'espai obre les portes aquets dies a dues exposicions a tenir en compte en el calendari estiuenc per l'interès de la seva tècnica i la mestria d'importants noms que, en aquest cas, composen l'oferta col·lectiva.


Per una banda, Enric Aguilar (Sabadell, 1974) ofereix la seva revisió de "Las Meninas" de Velázquez. Si bé la popular obra ha donat peu a multitud d'interpretacions posteriors al llarg de la història artística, la de l'autor català es suma amb una arriscada aportació al catàleg redibuixat d'unes pintures (mixta damunt tela) on roman la investigació sobre textures.

Així, l'eix central de les figures de Velázquez es presentat per Aguilar amb unes tonalitats molt intenses (en vermell, grisos o taronges) on també destaca el 'collage'. Tot plegat en concordança amb el diàleg creatiu.

La darrera individual del pintor que es va poder gaudir a l'Illa fou "Only Cycling", una proposta -centrada al món de la bicicleta- que acollí l'any passat la galeria Vidrart de Ciutadella.

Tàpies, Miró, Chillida, Pijoan o Jaume Plensa.
L'espai de Maó és escenari d'una interessant
col·lecció d'obra gràfica. Autors de renom
compilats a la proposta "Plural 11", que romandrà
oberta al públic fins a final de mes

Plural 11
L'altra vessant d'Artara la conforma la mostra "Plural 11". L'obra gràfica de Tàpies, Chillida, Jaume Plensa, Miró, Pijoan, Guinovart, A. Clavé o E. Bechtold esdevé per a l'espectador com el súmmum del bon fer plàstic. Gravats al carborúndum com els de Clavé; les litografies de Tàpies; els gravats amb 'collage' o amb planxa de ferro de Plensa; els aiguaforts i carborúndums de Guinovart; o el gravat de Miró, entre d'altres, són part de l'atractiu d'una col·lecció que convida a aprofundir en la tècnica dels mestres.

Les dues mostres romandran obertes al públic fins a final de mes.