Triay. L’artista i alumne, juntament amb una de les seves obres. - A.G.

TW
0

A la Sala d'Exposicions Xalubinia, el passat dia 23 va ser inaugurada una exposició de gravats de Dani Triay, alumne de l'esmentat taller, que amb aquesta mostra i sota el títol de "Xilos" va presentar el resultat del seu treball i creativitat, una demostració d'originalitat, talent i bellesa plàstica. Retrats, objectes, racons, són tractats de forma personal i artística en un espai ple d'atractiu.

En la presentació d'aquesta col·lecció del jove artista, el mestre i director del taller, Pere Pons, va dir que es tracta de l'empenta d'un jove que ha crescut, esforçant-se i treballant amb passió, posant davant dels nostres ulls una obra original pròpia d'un artista consagrat. Aquesta col·lecció de gravats, continuà, ha estat realitzada amb la tècnica de la xilografia (gravat sobre fusta), una tècnica antiga (té milers d'anys) que va començar ja sigui a Mesopotàmia, Xina o Egipte, i va ser emprada a totes les cultures sent molt popular a l'Edat Mitjana. Va explicar que un gravat en fusta no pot ser molt delicat, sol ser molt pla i molt rígid, una tècnica que no ofereix facilitats al que l'empra, si bé totes aquestes coses que el gravat en relleu no ha permès, històricament, Dani les està aconseguint en aquesta exposició, amb unes composicions molt particulars i equilibrades, un malbaratament d'invencions i creativitat, un món de màgies i una expressivitat pròpia.

Dani Triay va néixer artista, i quan s'és artista per naturalesa, quan es té aquest talent innat, s'està coent un virtuós de l'art.