TW
0

Cau a les meves mans un antic catàleg d'Alfred Hutchison (Escòcia, 1951). Meravella veure l'evolució del seu procés. Inspirat ben prest per la mitologia grega i romana, l'autor hi guarda al respecte una gran influència a la seva obra. El seu trajecte pictòric és el de molts. Construir per a deconstruir.


"Matarots" és el títol de la seva darrera proposta a la galeria Vidrart de Ciutadella. Un seguit de quadres marcats pel collage, la força del color i d'un traç esquemàtic que camina de puntes cap a l'abstracció. Alfred Hutchison es deixa seduir per la temàtica. La interpreta. I en el seu refer impacta enèrgicament cap a una transformació de traços captivadors.

Neoclàssics en el camí
L'artista, que viu des de fa anys a Ciutadella, ja destacà a principis dels noranta per la seva sèrie de "El jurament dels Horacis" (inspirada en l'obra neoclàssica de Jacques-Louis David, al museu Louvre de París), les escenes de tauromàquia o l'expressió d'una llegenda escocesa a través de la col·lecció "Las madres del mar". El 2004 guanyà el prestigiós Premi Sant Antoni de Pintura.

L'artista es deixa seduir pel concepte; ho interpreta, i en el seu refer impacta de camí a una transformació de traços captivadors

La mostra a Vidrart s'alça majoritàriament en femení. L'atractiu de la composició es troba al collage. Rostres amb alguna que altre sorpresa com les referències napoleòniques o qualque obra que al darrera n'amaga una altra. Durant la inauguració a la galeria es convidà al públic a la interacció directe amb l'art.

En general, l'experimentació plàstica de Hutchison -en tècnica mixta- desprèn naturalitat i frescor. En essència es reinventa constantment. Materials i conceptes són tractats sense complexos. El progrés en el seu estudi de la figura és al capdavant d'un discurs artístic molt difícil d'ignorar. Hutchison representa l'espai d'un anàlisi que ompl de vida l'àmbit pictòric menorquí.