TW
0

Talleres Islados tanca la programació de 2011 amb els clàssics. La formula d'estàncies culturals que impulsa Mariona Fernández clou la programació fins l'any que ve amb la presència del professor, divulgador de la cultura hel·lènica, músic i locutor de ràdio Bernardo Souvirón.

Rere l'èxit, fa unes setmanes a la finca de Mongofra, de l'activitat d'intercanvi literari amb el prestigiós escriptor Manuel Rivas, Talleres Islados aposta per una mirada històrica al passat com a manera "d'endinsar-se amb certa profunditat en el coneixement d'un seguit d'esdeveniments que, encara que ocorreguts fa molt de temps, poden ajudar-nos a comprendre el present i imaginar el futur". "Al cap i a la fi, aquest és el millor estudi del passat: que pot llançar un raig de llum sobre els esdeveniments del present".

Espais a RNE
Mestre de llengües clàssiques i col·laborador a diversos mitjans culturals, Souvirón va participar durant anys a espais de Radio Nacional de España, com "De la noche al día" o "La noche menos pensada" amb una secció sobre l'antiguitat grega i romana. A més, fou col·laborador habitual del setmanari "La Clave", dirigit per José Luis Balbín. Com a músic inicià el projecte el Swingdicat que encara es manté en peus i del que fou baixista. Sols entre 2003 i 2004 la banda oferí una setantena de concerts.

Autor de diversos llibres, ha publicat: "Mujer de Aire", "Hijos de Homero, un viaje personal por el alba de occidente" (Alianza Editorial 2006) i "El Rayo y la Espada I, una nueva mirada sobre los mitos griegos" (Alianza Editorial 2008).

L'activitat, que duu per títol "L'antiga Grècia i el futur", tindrà lloc a partir del proper cap de setmana, entre els dies 8 i 11.

La trobada prendrà com a referent el fet de que els esdeveniments decisius es produïren a Grècia. "Llibertat, política, democràcia, globalització... són conceptes inventats, experimentats i freqüentment soferts a Grècia, i poc després a Roma. Des d'allà, en un veritable viatge en el temps, aquestes experiències han arribat a un món com el nostre que, d'una manera creixent, creu que les viu per primer cop".