Mostra. Damià Mulet i Auxiliadora Pons amb les joies, que s’exposen utilitzant com a suport teules antigues. - Paco Sturla

TW
0

"I damunt aquesta pedra..." és el títol de la primera exposició de joieria que acull l'Espai d'Art Xec Coll de Ciutadella. El dissenyador de les peces és Damià Mulet (Campos, 1975), joier i professor de l'Escola Superior de Disseny de Joieria de Palma. Curiosament, la mostra és la primera que organitza l'autor fora de Mallorca i ha volgut que fos a Menorca perquè manté una vinculació (i admiració) d'ençà fa anys amb l'Illa. Precisament, Mulet s'inicià en el món de la joieria a l'Escola d'Art, a Maó, on va obtenir la seva primera titulació professional.

L'exposició de Ciutadella està integrada per 19 peces, que inclou braçalets, penjolls, anells i anelletes. Cada peça està inspirada en l'arquitectura popular, emprant les formes dels arcs, els finestrons o els portals per a dissenyar unes joies on la protagonista és la Pedra de Santanyí, embellida amb metalls preciosos, com la plata i l'or, i els diamants negres. La regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, destaca el privilegi que suposa oferir a Ciutadella la mostra de joies de Damià Mulet i agraeix que el dissenyador hagi escollit la ciutat per a organitzar la seva primera mostra fora de Mallorca. L'exposició estarà oberta fins dia 27.