Intèrprets. Gunnar Flagstad al piano i Miriam Helmsalien al violí. - A.G.

TW
0

Els dos joves intèrprets noruecs Miriam Helmsalien (violí) i Gunnar Flagstad (piano) donaren una audició a l'Espai Cultural Rotger d'Alaior, en un concert de Joventuts Musicals amb la col·laboració de l'Obra Social Sa Nostra, oferit el passat dia 18. Demostraren una excel·lent tècnica interpretativa i gran expressivitat en unes obres en què impera un virtuosisme i una força interior per a donar-les el caràcter requerit. Una excel·lent execució que va delectar el nombrós públic assistent.

Una sonata per a violí i piano de Mozart, la KV 526 en La major, va ser l'inici del concert una partitura en què el primer moviment, un allegro, compagina de manera insuperable un diàleg enginyós i dinàmic, amb un adagio central en contrast amb altres dos ple de passió i serenitat. Una bella peça que donà pas al cèlebre compositor del seu país Eduard Grieg que en una bella sonata, la nom 2 en Sol major, op 13, dóna una imatge poètica plena de lirisme del paisatge idíl·lic del país escandinau, de les grans muntanyes i els famosos fiords amb delicioses ressonàncies i harmònica inspiració.

D'Antonin Dvorak, el gran compositor xec, tocaren una cançó. La nom 4 del cicle" Cançons gitanes", opus 55 B 104, que com indica el seu nom es tracta de música magiar, i peces tretes del ric catàleg popular a les quals imprimeix el seu estil personal. Una música meravellosa que interpretaren de forma excel·lent. Una sonata per a violí i piano de Leos Janacek, la JW7/7 també de caràcter virtuós, amb fragments de vibrant lirisme, va donar pas a dus composicions de Pablo Sarasate el gran violinista i compositor navarrès: Un arranjament d'una peça per a guitarra de Moritz Moszkowski l'op. 45 nom 2 i una peça original de l'esmentat músic de gran vivesa i frenètic ritme, com és la "Zaigeunerweisen" que entusiasmà a l'auditori. Oferiren un bis, consistent en el "Clar de Lune" d'Elgar.