TW
0

Rock dur de ritme contundent. Els GOM tornen als estudis de gravació i als escenaris de l'Illa. Cuinen el que serà el relleu de l'anterior cd -"Louder than never before"-, i preparen dos concerts a Ciutadella (Sa Kova, dia 30 d'aquest mes); i a Maó (Ars Cafè, el 7 de gener). Nando Genestar (baix i veu), Joan Martí Ocaña (bateria) i Enric Marqués (guitarra) ajunten energia creativa. En Nando avança aCulturàliaels primers detalls del nou enregistrament.

Quan començaran a gravar?
Ja hem començat a fer algunes gravacions del que serà el nostre tercer disc. De fet tenim unes quatre cançons acabades. És una cosa lenta de fer, doncs som un grup que estem dividits. N'Enric i jo vivim a Barcelona, i en Martí a Menorca, per tant estem fent un enregistrament a distancia i açò duu un cert temps. Apart, els tres hem de compaginar la feina, els estudis, les relacions i altres aventures musicals.

Tenen algunes primeres idees de com serà aquesta nova entrega discogràfica?
Tenim idees, sí. Personalment, sempre tinc moltes idees que em roden pel cap, poden sorgir en qualsevol moment, mentre estic passejant, anant amb "velo" o fins i tot mentre estic somiant. Per altra banda, crec que tot tres estem d'acord en anomenar-ho més que disc, maqueta o simplement gravació. No ho estem fent a cap estudi professional, sinó a casa de n'Enric amb els nostres propis mitjans. Tot aquest món de les gravacions musicals ha canviat molt, ara qualsevol que s'hi dediqui pot fer un disc a casa; però nosaltres som una mica més prudents i preferim dir-li gravació o maqueta.

Continuaran en la mateixa línia de rock dur?
El rock és el que realment estimem. Podem escoltar tots els estils de música; personalment adoro el jazz, m'encanta el soul i la música negra com el qui més, el funk em fa vibrar, fins i tot estic començant a sentir alguna cosa per la música electrònica, new wave o indie. Tinc una ment oberta. Però sempre viurem pel rock. Nosaltres som GOM i fem hard rock, des del principi. Tenim temes molt variats, però tots estan dintre d'aquesta línia de bandes clàssiques del rock dur. Som una banda cent per cent real i creiem en el que fem. Qualsevol persona que vulgui ho pot venir a comprovar als pròxims concerts que farem. Les nostres ànimes estan a l'escenari.

Als dos propers concerts a Menorca regalaran cd's amb noves cançons, serà l'avanç d'aquest disc?
A hores d'ara estem treballant en això, esperem que surti bé i ho tinguem enllestit per aquestes cites i així poder regalar cd's al públic. Seran quatre cançons, dues d'elles completament noves, i les altres dues són renovacions de temes que ja havíem gravat en les anteriors maquetes. Hem fet una versió acústica de "Bus Stop", que crec que ha quedat molt bé. Seran algunes de les cançons del nou cd, però segurament no seran les mescles definitives.

De quins temes parlaran o què els inspirarà?
Per les lletres em poden inspirar moltes coses. Avui estem vivint moltíssims canvis socials, culturals, polítics i també meteorològics, encara que no tot són canvis, hi ha països que fa més de quaranta anys que es moren de fam i segueixen morint-se de fam. M'inspiren molt les injustícies, "Writing on the wall" parla sobre la violència policial. Tot i així, intento no sempre ser massa negatiu i inspirar alguna porció de positivisme. Estem envoltats d'amor, però no tothom ho sap veure.

Vostès compaginen GOM amb altres grups. En el seu cas també està amb Chatarra, a Catalunya. És fàcil canviar de registre quan un està acostumat al seu projecte?
GOM ho vivim com una cosa més personal. Aquí hi ha quelcom que no hi ha en els altres grups que he estat o estic. Aquí tothom participa equitativament. Per exemple, en Martí va ser el primer que es va posar en contacte amb Sa Kova per anar-hi a tocar i també ha trobat els locals on assajarem. N'Enric està fent una labor extraordinària amb la gravació i també ha fet un vídeo promocional pels concerts. En el meu cas he concretat el concert a Maó, aquesta entrevista, he fet el cartell... Vull dir, que encara que tinguem diferències i una visualització de la vida diversa, ens agrada estar aquí i tocar. Tots posem de la nostre part, això és una de les coses més especials i boniques de GOM. No tot són crits i solos de guitarra.

L'any passat es varen estrenar a l'estranger amb una actuació a l'Harmonic Daze Festival de Malta. Tenen pensat tornar a partir fora l'any que ve?
M'agradaria tornar-ho a fer. Ens ho vam passar d'allò més bé a Malta. Allà i tenim amics i ens van tractar com a reis. Per ara no tenim res planejat. El nostre gran amic Joan Pau Bonet ens ha comentat algun cop que anem a Alemanya, on ell viu ara, per fer algun concert juntament amb el grup que té allà, Minerva. Seria meravellós, però s'ha de mirar bé com es fa. Però si sortís l'oportunitat, per la meva part, no dubtaria en dir que sí!

Què li espera al públic ens els dos propers concerts a Ciutadella i Maó?
El primer a Ciutadella, el proper divendres dia 30 (a partir de les dotze de la nit), tenim moltes ganes de fer-ho. Fa un any que no toquem i estem amb molta energia. Per tant, el públic notarà que estem ansiosos per tocar en directe. El mateix passarà amb el concert de dissabte 7 de gener a l'Ars Cafè de Maó, a les 23 hores. Allà actuarem amb els companys de Dirty Pants. Estem molt agraïts per aquets dos concerts i ho donarem tot perquè surtin bé i el públic disfruti. Com sempre farem una bona carretada de temes propis i alguna versió pels fans del rock més autèntic.

L'any passat digué a Culturàlia que el rock a Menorca estava una mica en coma, que no se li feia el cas que es mereixia. Un any després continua pensant el mateix?
Fa un any que no he estat a Menorca, per tant no sé molt bé com està ara l'escena musical. Sempre hi haurà grans músics aquí i grans amants del rock. Potser la passivitat de l'Illa fa que la gent no es mogui tant o potser és qüestió de la crisi no ho sé... però el problema es que tampoc es deixen fer masses coses. Es tindria que apostar més per la música en directe i que la gent ho recolzés. Sé que hi ha grans grups de rock, com Powertrip que fan molta feina, això s'hauria de valorar més. Crec que al rock, encara li falta per romandre al llit, espero algun dia adonar-me'n que m'equivoco.