TW
0

El famós "Obre't Sèsam!" tindrà a partir d'enguany veu menorquina. DAU Produccions i l'associació Artistes per a Menorca aposten aquesta temporada per la història d'Alí Babà i els 40 lladres en versió musical. Un espectacle per a tota la família protagonitzat per un equip de valents i il·lusionats intèrprets engrescats des del passat mes de setembre en els assajos d'una gran producció en la que hi participen al voltant de 50 persones, entre artistes i col·laboradors.

Es tracta d'una adaptació del conte extret de la narració "Les mil i una nit" on, ambientada a la Pèrsia màgica, es desenvolupen tot tipus d'escenes acompanyades per una música d'acord amb la temàtica i amb unes melodies que cerquen atraure al públic. Un musical inspirat en l'òpera del basc Íñigo Casalí i el llibret de Pablo Valdés.

La direcció escènica i musical va a càrrec de dos noms propis que garanteixen un èxit segur, Mari Genestar i Joan Mesquida, respectivament. Els personatges principals són "Alí Babà" (Damià Bosch. Tenor), "Zulema" (Noemí Anglada. Soprano), "Kassim" (Toni Riudavets. Tenor); "Osman" (Siscu Riudavets. Baríton) i "Selina" (Susana Muñoz. Mezzosoprano). Malgrat les veus líriques i melòdiques, al projecte preval l'àmbit escènic on no hi mancarà, en absolut, l'humor.

Els món del bé i el mal és l'eix d'un muntatge on fan acte d'aparició l'avarícia, l'egoisme, l'alegria, la tristesa o l'enveja. La interpretació de l'elenc de músics i actors en directe promet ser de dalt de tot. Un grup excepcional que malgrat el difícil moment que viu la cultura s'endinsen de ple en aquesta aventura on els més petits tenen un paper important. Així, els 40 lladres (Clara Enrich, Marta Bosch, Ariadna i Paula Cavaller, Lluís i Loreto Mestres, Maria Arguimbau, Laura Fernández, Marta Gomila, Teresa i Júlia Bosch, Llucia Coll, Joan i Xavier Marquès, Lluís Febrer, Teresa Caules, Pau i Pere Gorrias, Berta Cardona, Aleix i Rut Cardona) són al capdavant d'un cor dirigit per Clara Enrich.

El musical s'estrenarà al Teatre de Calós de Ciutadella el dia 3 de febrer, amb més funcions el 4 i el 5. El proper dia 26 visitarà el Teatre Principal de Maó, i el 25 de març es Mercadal. Les entrades ja són a la venda a un preu únic de 12 euros. En el cas de Maó es poden adquirir a través del Servicaixa.

"El moix amb botes"
En la seva tasca de promoció dels artistes menorquins, Dau Produccions presentarà també "El moix amb botes". Un espectacle de dansa-teatre que compta amb la coreografia d'Alba Sintes. L'òpera és del compositor Xavier Montsalvatge versionada per Albert Guinovart, amb els arranjaments de Joan Mesquida per a orquestra de cambra. L'adaptació del conte en català l'ha duit a terme el poeta Ponç Pons. S'estrenarà as Mercadal el 3 de març i es podrà gaudir de l'espectacle a Maó i Ciutadella fins al proper abril.