TW
0

Molt de temps sense donar senyals de vida i per fi han començat la gravació del seu segon disc. Necessitaven d'un llarg període de reflexió?
Més que un període de reflexió, el que necessitàvem és temps per deixar que sortissin les cançons sense forçar, poder aprofundir en les noves lletres i la música. Els hi has de donar repòs, perquè a vegades et pot sortir una cançó molt ràpidament, però d'altres tenen el seu procés.

Amb "Sa Roba Estesa" (Música Global, 2009) -primer treball-, el llistó està prou alt. De quina manera es plantegen la rentrée?
No sabem si vam deixar el llistó alt, el que sí sabem és que nosaltres vam quedar molt contents i amb aquest segon treball hem deixat que flueixin les coses, sonarà una mica diferent, però sempre amb l'essència de Delên.

Compten de nou amb la producció de Jaume Pla (Mazoni). Què els ha fet tornar a confiar en ell?
En Jaume ja ens coneix i sap com treballam, i açò et dóna seguretat i confiança en que tot anirà bé, i que si tenim algun dubte ens ajudarà. A més confiam en el seu gust musical, que en moltes ocasions és molt semblant al nostre, i aquest fet sempre és positiu!

Estan enregistrant a casa. Només per aquest fet ja sonarà diferent?
A casa l'hem cuinat amb tots els sentits. Hem composat la majoria de les cançons, també hem assajat sempre aquí, i ara l'estem gravant, tots els membres del grup estem ben familiaritzats amb l'entorn. Podem dir que canviem les millors prestacions que pot tenir un estudi de gravació convencional, per aquestes comoditats amb horaris més flexibles, una llar de foc, dinars i sopars tots junts... És com estar de colònies i açò fa molta pinya!

Quines són les novetats a nivell musical?
Algunes de les novetats són que no hi haurà tanta presència de cordes, que hi seran en algunes cançons. També hem jugat més amb les guitarres elèctriques que li donen un aire diferent comparat amb "Sa Roba Estesa" on pràcticament no n'hi havia. I sobretot es nota que hem treballat més en grup, entre tots hem vist créixer les cançons. La feina de tots els membres del grup ha estat molt important!

Què inspira aquest nou treball?
Les noves lletres xerren molt de la nostra Illa. Algunes d'elles les vam escriure quan vivíem fora, que realment és quan t'adones del que tens aquí i l'enyorança que sents per tot el que implica: amics, família, llocs especials...


Quans temes s'inclouran?
En aquest segon disc s'inclouran 12 temes amb títols com: "Neu a Menorca", "Avui", "Amor i lleganyes" o "Dunes artificials".

Ja han batejat el projecte?
Sí, el tenim batejat, però encara volem esperar a donar el nom.

Han ampliat el ventall de les seves influències musicals?
Les nostres influències no han canviat, seguim escoltant una mica de tot. Fent cançons mai ens fixem en res concret, fas el que et surt de dins.

La clau de la vostra màgia interpretativa continua sent la sinceritat?
Sí, continua sent així. Creim que t'has de creure el que dius i el que fas. Si ho fas així el públic ho percep.

Qui més integra l'equip de músics de Quim Torres i Len Mesquida per aquesta gravació?
Són pràcticament els mateixos de "Sa Roba Estesa": Aitor Arriarán, guitarra elèctrica; Dani Benejam, bateria; Joan Torres, baix; Teresa Riudavets, violí i Pau Marquès, violoncel. Però també comptem amb col·laboracions com la de Lluís Gener, contrabaix; Joan Cànoves, trompeta i Tòfol Pons "Quitolomalo" que ens tornarà a dissenyar la portada del disc.

Quan el podrem tocar amb les mans i sobretot escoltar-lo?
Exactament no sabem prou quan sortirà al carrer. Però si la cosa va rodada, creim que ja serà el mes d'abril o maig. Seguim amb la mateixa discogràfica, Música Global (Girona). Per escoltar-lo, creim que serà abans de l'estiu.

Per a quan els concerts de presentació?
Encara no tenim clar on seran els concerts de presentació, però la nostra intenció és que sigui a l'estiu a Ciutadella i allà on ens vulguin.

Quim i Len continuen sent una formula que meravella al públic?
Esperem que sí. Nosaltres intentam fer-ho el millor possible, però el que té la darrera paraula és el públic.