Mestres. La cantant de Palafrugell, que començà al món musical als 18 anys, a l’estudi amb Josep Bastons i el pianista Nito Figueras. - N.M.

TW
0

Neus Mar començà al món musical als 18 anys, però no fou fins el 2008 quan s'estrenà com a cantant d' havaneres. Una presentació de luxe, al costat del desaparescut mestre Càstor Pérez. La seva especialitat roman en aportar al gènere la veu femenina. "Cantants dones d'havaneres, amb veu solista, n'hi ha molt poques, per no dir cap", afirma.

Arribada des de Palafrugell, posarà el rostre a la trobada musical que l'Orfeó Maonès acollirà aquest dissabte, a les 21 hores. "De Menorca a l'Empordà" dóna títol a una proposta on conflueixen dos estils diferents d'interpretar les cançons de Tòfol Mus i Josep Bastons. Per una banda, la més tradicional de la mà del conegut Trio Arrels de Menorca; per l'altra la veu de Neus Mar, amb l'acompanyament al piano de Nito Figueras, i un repertori que neix del projecte "Vull tornar-te a veure". "L' Associació de Suport a la Dona em convidà a formar part d'una iniciativa cultural altruista emmarcada dins del seu programa Dones amb nom propi, llavors se'm va ocórrer retre homenatge a Josep Bastons i la seva música", explica. El resultat, presentat al setembre de 2011, fou un concert-espectacle, enregistrat en cd i amb la participació de l'actriu Olga Cercós. Un disc on les lletres de set dels temes són d'en Tòfol Mus, i la melodia la posà Bastons.

Nito Figueras -a més de pianista- director musical del projecte, ha fet els arranjaments per tal què les havaneres no sonin a la manera tradicional. "Hi ha jazz i bossanova", senyala Neus Mar, i afegeix com "mestre Bastons ens donà carta blanca per a fer-ne una versió diferent", sense perdre el respecte i el carinyo per la seva obra.

Una de les joies de l'espectacle serà el tema "Cercant la tonada", una lletra que Tòfol Mus li regalà a Josep Bastons i que parla del viatge musical de les paraules entre Menorca i l'Empordà.

Per assistir-hi, la venda d'entrades és a la secretaria de l'Orfeó entre les 16 i les 20.30, a més d'una hora abans del concert al mateix teatre. El preu és de 10 euros.