TW
0

El Moix amb Botes en persona explica els detalls de la seva propera estrena com a protagonista de DAU Produccions. Dansa i teatre per a tota la família en una adaptació del popular conte que es presenta a Es Mercadal, els propers dies 3 i 4; al Teatre Principal de Maó el 17 i el 18; i a Ciutadella el 14 i 15 d'abril.

La seva inquietud per la dansa és una vessant que el públic no coneix. Quan comença aquesta passió?
Sóc un moix molt inquiet, ja en ve de molt petit, i no puc estar mai aturat. Vaig conèixer a n'Alba Sintes i vaig descobrir amb ella tot el que podem expressar i transmetre mitjançant el moviment del nostre cos. Així que en aquesta ocasió vaig decidir contar una història, la meva història, a través de la dansa i el moviment.

Ha assajat molt aquesta obra? Perquè deu ser molt difícil ballar amb botes!
I tant que hem assajat! Els assajos són molt importants i necessaris per poder obtenir un bon resultat, i tenint en compte que surten molts de personatges i amics hem hagut de fer molta feina per fer-ho rutllar. A més ballarem amb música en directe, cosa prou complicada de fer. I referent a les botes... més val ni xerrar-ne... Un moix ballant amb botes!!!... (Riu).

És un moix entremaliat o més aviat calmat?
Sóc un moix espavilat i divertit, encara que una mica tímid, tot i que millor serà que no digui més, per així no desvetllar cap sorpresa... Miauuuuu...

Sent orgull de formar part d'una producció mai vista a Menorca?
Sempre és un orgull poder pujar sobre un escenari per poder ballar ja sigui en una gran producció com aquesta o en una petita col·laboració.

Qui li ha fet aquesta vestimenta tan meravellosa que llueix?
Com a bon moix de carrer que sóc porto poca cosa. Amb la supervisió de n'Alba Sintes, que és la que ha creat les coreografies i perquè jo estigui el màxim de còmode, na Len Serra va crear el disseny i amb l'ajut de Juana María Riudavets m'han vestit de dalt de tot! Ah! i els complements són de Silvia Vivó.

Està content amb l'equip del que disposa per contar la seva història?
Dansa, interpretació, llums, música... en Manel, na Pili, en Joan, en Pere, n'Alba, en Siscu... i molts d'altres que han treballat molt per poder contar la meva història i perquè tota la gent de Menorca pugui sentir-la i veure-la. Estic més que content de poder mostrar a tots qui és el Moix amb Botes.

Quin tipus de dansa podrem veure?
N'Alba va estar pensant molt quina seria la millor manera de mostrar tota l'elegància del meu cos de moix damunt l'escenari. I finalment va decidir que la dansa contemporània seria la millor tècnica a emprar perquè tota la gent que em vingués a veure entengués el llenguatge de la dansa. Per altra banda com que també hi ha altres amics que ballen, la dansa clàssica i el jazz també hi seran presents.

Convidi les famílies a venir a veure'l al teatre.
Molt bé. Amics i amigues si voleu de la dansa, la música i la interpretació gaudir, al teatre a veure el Moix amb Botes heu de venir. Una abraçada a tots!


Una revisió del conte per a orquestra de cambra
La productora menorquina DAU produccions i l'associació Artistes per a Menorca presenten l'espectacle familiar "El Moix amb Botes". Es tracta d'una adaptació per a dansa, teatre i per a orquestra de cambra de l'òpera "El Gato con Botas", obra escrita per Xavier Montsalvatge, autor de qui enguany es commemoren els 100 anys del seu naixement i els 10 anys de la seva mort. La versió per a orquestra de cambra és d'Albert Guinovart. És un tipus de producció poc vista a Menorca, doncs hi intervenen elements que la fan molt atractiva.

L'equip ha fet un esforç per cuidar tots els detalls, començant per elaborar el disseny i l'adaptació del conte, com també per seleccionar les parts musicals. S'ha donat especial protagonisme al vestuari i la caracterització, part essencial a l'hora d'ambientar l'obra. La coreografia és de n'Alba Sintes i la batuta musical va a càrrec de Joan Mesquida.