TW
0

Amb l'arribada de Sant Jordi,Culturàliavol engrescar els seus lectors i simpatitzants a participar en el primer concurs de microrelats organitzat pel suplement del diari "Menorca". En un temps en què els retalls fereixen a la creació, aquest rotatiu vol incentivar la divulgació de les lletres mitjançant una proposta oberta al públic en general amb la que, sota el títol "Culturàlia 5.0", es sumarà a la celebració del Dia del Llibre.

Les bases
A partir de demà dilluns es publicarà al web de "Es Diari" (www.menorca.info) aquesta mateixa nota informativa on s'expliquen tots els detalls del certamen. Aquells que vulguin participar hauran de deixar els seus microrelats penjats a la Xarxa com a comentaris de la mateixa notícia, registrant-se amb el seu nom i correu electrònic per tal de poder contactar amb l'autor en cas de ser seleccionat. La història, de temàtica lliure, es pot escriure en català o castellà des de la dimensió d'un tweet (140 caràcters) fins a un màxim d'entre 5 a 10 línies de Word, i com a referència en tamany de lletra cos 12. Es valorarà l'originalitat i la qualitat literària, així com l'enginy per deixar portar-se la imaginació en poques paraules. El microrelat és una construcció narrativa diferent que té com a característica principal la seva brevetat.

Les sis millors obres rebran un premi únic a sortejar entre una estada amb els coneguts escriptors Juan José Millás, Eduardo Mendoza o Julio Llamazares, cedida per Talleres Islados; un curs d'arqueologia a les excavacions de Sanitja a càrrec de l'Ecomuseu Cap de Cavalleria; una ruta eqüestre de la mà de Menorca A Cavall; un sopar romàntic al restaurant Sa Pedrera d'es Pujol; una excursió en caiac amb Menorca en Kayac (Kayac Centre); i una iniciació al submarinisme gràcies a la col·laboració de Blue Sea Sub.

Cada diumenge, i a partir del proper dia 15, elCulturàliapublicarà els millors relats seleccionats. El veredicte es donarà a conèixer en l'edició del 6 de maig. Uns dies abans ens posarem en contacte amb els sis guanyadors -via email- per informar-los de la notícia. Molta sort a tots els participants!