TW
0

Quan va començar a estudiar piano sols tenia 6 anys. Des de llavors José Ramón García (Albacete) ha estat guardonat en nombrosos certàmens d'àmbit estatal i internacional. Joventuts Musicals de Ciutadella duu la propera setmana el seu mestratge. Un concert públic i gratuït previst per al divendres dia 13, a les 20.30 hores, a la sala de conferències del Seminari.

L'any 2009 acabà els estudis de Grau mig al Conservatori Professional de Música i Dansa d'Albacete i actualment continua estudis superiors en el conservatori "Salvador Seguí" de Castelló, amb Leonel Morales, qui ha estat el se mestre des dels 13 anys. Ha rebut classes magistrals de Vincenzo Balzani, Dianne Andersen, Abbey Simon, Albert Atenelle, Angelika Merkle, Pierre Reach i Boris Berman, entre d'altres. També ha rebut consell d'Antón García Abril, del qual estrenà la Suite "Lontananzas" en el concert inaugural del III Concurs de piano de Terol.

Primer recital als 10 anys
Als 10 anys ofereix el seu primer recital, organitzat per Joventuts Musicals d'Albacete, tot tancant el cicle de temporada, concert que encara fa habitualment. Des de llavors ha ofert recitals per moltes ciutats espanyoles i debutà amb orquestra als 15 anys a Villena i, posteriorment, ha tocat amb l'orquestra internacional Virtuosos de Madrid, dirigida per Ovidio Balan, a l'auditori "Joaquín Rodrigo" de Las Rozas, Madrid.

José Ramón García oferirà una primera part a Menorca amb peces de Beethoven (1770-1827): la "Sonata núm. 31 en La b Major, op. 110" (I. Moderato cantabile molto expresivo; II. Allegro molto; III. Adagio ma non troppo — Fuga: Allegro ma non troppo; i de Rachmaninov (1873-1943): "Preludi núm. 7, en Do menor op. 23", "Preludi núm. 12, en Sol # menor, op. 32" i "Preludi núm. 2, en Si b Major, op. 23".

Mentre que per a la segona part del directe ha escollit la composición de Franz Liszt (1811-1886): "Sonata en Si menor, S.178 (1853)".

El seu currículum inclou altres mencions i premis en els concursos de Manresa, Infanta Cristina, Albacete o Campillos. L'any passat obtingué el primer premi del 12è concurs internacional "Compositores de España" (Las Rozas), i cal destacar que és el guanyador més jove de la història d'aquest certamen.

Ha guanyat els concursos de la Diputació d'Albacete, "Antón García Abril" de Terol, Ciutat de Xàtiva, Santa Cecília de Segovia, Ruperto Chapí de Villena, Marisa Montiel de Linares, Jacinto Guerrero de Toledo, Ciutat de Carlet, o el Concurs Permanent de JJMM Espanya i el certamen María Herrero de Granada.