El mar és el fil conductor tant de Jaume Bagur, amb la seva expressivitat pictòrica, com de Pacífic Camps, amb la seva espiritualitat artística. | Gemma Andreu

TW
0

«Entre dos mars» és el suggerent títol d'una exposició única que uneix l'obra pictòrica de Pacífic Camps i Jaume Bagur. Ambdós són pintors menorquins de reconegut prestigi artístic i tenen com a nexe comú la seducció que els desperta el mar i el litoral de l'Illa. Tot i els estils diferents, la presència del mar en la seva obra és poderosa i una font d'inspiració. Precisament, la galeria Retxa s'ha engrescat a unir en una mostra la visió poètica de Pacífic Camps i la força expressiva de Jaume Bagur. Tot i les diferències de tècniques i estil, tanmateix els dos pintors tenen el lligam comú de sentir-se seduïts per la mar de Menorca.

Diàleg artístic
L'exposició s'inaugura avui, a les 20 hores, a l'Espai Sant Josep del carrer Santa Clara, amb una selecció d'entre 25 i 30 obres de cada autor, en diferents formats. D'una banda, destaca la maduresa artística de Pacífic Camps (Ciutadella, 1949), amb una carrera pictòrica consolidada i reconeguda. L'autor experimenta amb l'art com a expressió poètica, amb una potent creativitat, on sense abandonar la tècnica clàssica recerca i experimenta més enllà dels cànons establerts. Pacífic Camps representa els paisatges litorals amb tota la seva bellesa natural, racons on la mar, la terra i el cel transmeten emocions i el sentiment espiritual.