El que fou primer almirall de la Marina dels EUA, David Farragut, era fill del ciutadellenc Jordi Farragut Mesquida

TW
16

El llinatge Farragut, de la família menorquina que el 1776 emigrà als Estats Units, dóna nom a la fundació sense ànim de lucre creada per la traductora, escriptora i promotora cultural nord-americana, Mary Ann Newman, membre de la junta de la North American Catalan Society. Contribuí de forma decisiva en la creació de la primera Càtedra Barcelona-New York i també del Catalan Center, i que ara impulsa una nova iniciativa.

Es tracta de la creació de la Farragut Fund for Catalan Culture in the U.S., una entitat sense ànim de lucre que neix amb l'objectiu de potenciar el patrimoni dels Països Catalans als Estats Units, així com l'intercanvi cultural i els projectes interculturals.

En una entrevista publicada al portal vilaweb.cat, Newman, la directora executiva de la fundació, explica que el nom de l'entitat rep aquest nom «per honorar els Farragut: Jordi Farragut i Mesquida, que el 1776 va emigrar de Menorca a Nova Orleans, via Barcelona, i va lluitar a la Guerra de la Independència americana. Farragut consta com a heroi hispà i ningú no sap que eren d'origen català-menorquí. I encara menys ho saben del seu fill, David G. Farragut, el primer almirall de la Marina nord-americana i heroi de la Guerra Civil americana», explica a l'entrevista.