Pere Cabacés, entre el batle des Mercadal i el batle de Vallgorguina, Joan Mora, el passat gener. | F.A.

TW
6

Ja no vivia as Mercadal, però era considerat un mercadalenc més. I aquest dissabte va dir adéu. El fotògraf Pere Cabacés Cabacés, que va residir as Mercadal durant 12 anys i es va fer saber estimar al poble, va morir al poble de Vallgorguina (Catalunya), on havia establert la seva residència després del seu pas per Menorca.

El batle des Mercadal, Francesc Ametller recordava ahir la figura de Cabacés i l'empremta que havia deixat al poble. «Es va guanyar l'amistat dels mercadalencs, perquè era afable, obert i molt dialogant, i encara avui tenia relació directa amb molts de vesins del poble, via telefònica», recordava Ametller.

Pere Cabacés va venir a Menorca als anys vuitanta i va estar as Mercadal durant nou anys. Després va marxar, encara que a principis de segle va tornar i es va quedar tres anys més a l'Illa. Cabacés va deixar a l'Ajuntament des Mercadal un legat de 9.000 fotografies on va immortalitzar el poble, la seva gent i el seu paisatge. Així mateix també va participar a la revista local «Xerra i Xala» i fou una de les veus del llibre «Històries des Mercadal. 101 testimonis en primera persona».