TW
2

Damià Coll i Lluís Guasch tenen un projecte artístic entre mans que unirà fotografies i aforismes inspirats en la naturalesa de l'Illa en un llibre. «Menorca nua, ingènua i subtil» serà el títol escollit de l'edició, una iniciativa que vol fer-se realitat a través del micromecenatge. A més, ambdós autors volen complemantar el llibre amb una exposició i una obra audiovisual.

El projecte s'ha penjat a la plataforma Verkami i du recaptats més de 1.500 euros euros dels 3.000 necessaris.


Sensacions en sintonia

«Hem conjurat una fàbrica de sentiments. Ens delectam a través de les nostres composicions. Fusionam lletres i imatges per confluir en un petit collage que ens fa remoure l'endins d'una manera gratificant», expliquen al seu projecte.

Damià Coll, activista cultural, enamorat de l'Illa, caminador i aficionat a la fotografia, aporta espectaculars imatges d'aquesta Menorca «nua, ingènua i subtil» que descobreix en les seves caminades. Unes imatges que es fusionen i completen amb els aforismes de Lluís Guasch. Així ho explica Damià Coll: «Ja fa un temps que fem feina, il·lusionats, perquè aquest anhel es converteixi en realitat. Amics, familiars i coneguts em demanaven per a quan una exposició o llibre de fotografies. Sincerament creia que no hi havia prou atractiu ni sentit en atrevir-me a mostrar el que captava, però una vegada trepitjada i observada l'Illa des d'una perspectiva panoràmica, els meus ulls van començar a fixar-se en imatges, potser, més afectives i subtils». Llavors comenta que «d'aquesta visió més reflexiva i sentimental vam adonar-nos, amb Lluís Guasch, que les imatges lligaven sorprenentment amb els seus escrits», explica Damià Coll.

Si obtenen els suport dels mecenes, la previsió és tenir el llibre editat a finals de desembre d'enguany. En tenir el llibre imprès es farà una presentació pública, en la qual es convidarà als mecenes i se'ls hi farà entrega de les recompenses, així com a les entitats col·laboradores i mitjans de comunicació. Amb agraïments al llibre i dedicatòria dels autors.

L'esdeveniment es complementarà amb una exposició de fotografia i la corresponent projecció de l'audiovisual sobre el mateix títol de: «La Menorca nua, ingènua i subtil».