Monstruoses disfresses. A la plaça Esplanada de Maó s'organitzaren tallers, desfilada de personatges fantàstics, passacarrers i una gimcana amb el protagonisme i animació del Brujo Quetecrujo, amb un espectacle molt divertit. | Gemma Andreu

TW
9

Vampirs, bruixes, zombis i mòmies conqueriren la nit màgica de Halloween, una festa anglosaxona que cada vegada té més seguiment popular a la Isla. Els èssers fantàstics de tota edat van tenir una gran festa a la plaça Esplanada de Maó, on la Bruixa Gorguina va ser la mestra de cerimònies per encetar Halloween amb un passacarrers que posà els pèls de punta i divertí al públic. L'animació anà en augment amb el protagonisme del Brujo Quetecrujo, que acompanyat per Socialclown, oferí un terroríric espectacle per morir-se de riure, amb màgia, música, contes i moltes pallassades. I és que lluny de ser una nit tràgica, Halloween és la festa de les disfresses i la imaginació, en que la por es transforma en diversió. L'animació continuà amb la desfilada de disfresses i l'actuació de dansa de les terrorífiques ballarines d'Alba Estudi de Dansa.


Festa arreu
La Nit de Halloween també es celebrà a altres punts de l'Illa, com as Castell, on a la Plaça del Mercat s'organitzà el túnel del terror i la festa més tenebrosament alegre. També a Sant Lluís la festa la protagonitzaren els dimonis dels Myotragus de Ferreries, amb un espectacle de petards i foc que il·luminà la nit. A la Sala Polivalent Albert Camus es celebraren tallers per fer disfresses i complements amb molta participació dels infants, tot i que la festa es concetrà després a la casa del terror en el Molí de Baix.

Els èssers fantàstics d'Alaior també van tenir divertides festes, a Cala en Porter, on es celebrà un passacarrers i el típic «Truco o trato», i a l'antic col·legi de La Salle, amb participació de gran i petits disfressats.

El cinema i els contes de misteri van ser font d'inspiració per a crear disfresses i personatges de sorprenent elaboració i enginy.