Divendres va ser l’últim dia per visitar una mostra que ha atret la visita de turistes, residents i centres educatius i d’entrada gratuïta | Josep Bagur Gomila

TW
1

L'exposició de Joan Miró ha rebut 19.000 visites a la Sala d'Exposicions El Roser de Ciutadella, entre el 26 d'agost i el 31 d'octubre, el que la converteix en la mostra cultural més visitada en els últims temps a Menorca. Es tracta d'una dada que supera l'afluència que va rebre la mateixa exposició a Eivissa, amb 17.000 visites. Per tenir una referència comparativa, el Museu de Menorca rep a l'any una xifra que ronda les 15.000 visites, mentre que el Museu Diocesà té unes 9.000 visites i el Museu Municipal de Ciutadella, unes 6.000, segons les darreres dades publicades per l'OBSAM.

Segons l'estadística d'aquesta mostra elaborada per l'Ajuntament de Ciutadella, la jornada amb major afluència de públic va registrar 900 persones en un dia, mentre que la de menor en va tenir 166. Segons fonts de l'Àrea de Cultura, els dies en que l'exposició va romandre oberta el mes d'agost i el setembre, «La llum de la nit» va rebre l'afluència majoritària de turistes de totes les nacionalitats, com també de públic resident, mentre que al llarg del mes d'octubre l'han visitada sobretot els centres educatius, amb una mitja d'entre 4 i 5 grups visitants al dia. La mostra s'ha convertit en un atractiu cultural de primer ordre en obrir-se a la principal sala de Ciutadella i d'entrada gratuïta.

Organitzada per l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Govern balear i la Fundació Pilar i Joan Miró, és una de les mostres d'art més importants que ha acollit mai l'Illa, formada per obres de Miró dels anys 60 i 70, amb 39 peces de col·leccions privades: 24 pintures, un tapís i 14 escultures de bronze.