Amb la Lira al cor. Rafel Pallicer imposà la distinció a Esperança Pons, a qui Joan F. López Casasnovas dedicà una lira o estrofa: «Has ben merescut l'or i aurífics són els sons que fa la lira, així arribin al cor de tothom qui t'admira. Pel teu alè la cultura respira». | Josep Bagur Gomila

TW
8

Esperança Pons Mesquida rebé anit la Lira d'Or del Cercle Artístic en un acte emotiu i de reivindicació de la cultura. La primera presidenta de l'entitat, qui va prendre el seu timó de manera decidida i innovadora entre 2003 i 2008, va rebre l'agraïment públic per l'impuls cultural donat en el seu mandat.

La sala d'actes Jeroni Marquès s'omplí de públic en l'entrega de la màxima distinció del Cercle en un acte amb nombrosa representació del món social i de la cultura i amb destacades absències polítiques, com ningú del govern municipal. Sí assistí la consellera insular de Cultura, Maruja Baíllo, que felicità l'homenatjada al final de l'acte.
el silenci ho diu tot

El president del Cercle Artístic, Rafel Pallicer, va fer lectura dels mèrits de l'homenatjada, qui rep la Lira d'Or per decisió unànim de la junta extraordinària de socis (6 de juny de 2013). «La lira és l'homentage a la feina feta i a l'estima al Cercle», destacà. Pallicer enumerà les fites assolides per l'expresidenta: la creació de les Jornades de Recerca Històrica (2005), la fundació de Cerclart (2007), l'impuls als cicles de conferències amb figures rellevants, l'empenta a les «Publicacions des Born», la dinamització de la festa social, la fundació de l'hemeroteca del Premi Born i les Jornades Formatives de Teatre.