Els finalistes del certamen. El guanyador, Víctor Salvador Moll, és el tercer per la dreta | Josep Bagur Gomila

TW
43

Víctor Salvador Moll, un jove de Ciutadella de 24 anys, és el guanyador del Prèmit Joan Benejam, el primer concurs de relats breus en menorquí convocat per Foment Cultural de Menorca. «Vent de tramuntana» és la narració premiada, en homenatge al 105è aniversari de l'enfonsament del vapor francès «General Chanzy» a la costa nord de Ciutadella el 1910, un relat breu en memòria dels més de 150 difunts i del seu únic supervivent, Marcel Boudez.

El primer premi, dotat amb 300 euros i amb el compromís de publicació de l'obra guanyadora a la revista «Toc-toc Balears», es lliurà anit en el marc de la gala organitzada per Foment Cultural en el primer aniversari de la seva fundació, la qual reuní 120 persones al Club Nàutic de Ciutadella.


Segon i tercer premi

Així mateix, entre les nou obres finalistes del certamen, el jurat va atorgar un primer accèssit a Daniel Sintes Pons, pel relat «Una bona vida»; i un segon accèssit a Antonio Olives Camps, per la narració «Ses pipades de l'avi».

La gala va ser presentada per Maria González Florit i comptà amb les intervencions de Juan José Gomila Félix, president de Foment Cultural, qui va fer un balanç del primer any de funcionament de l'entitat, i de Joan Pons Torres, vicepresident, qui argumentà els motius de la creació del Prèmit Joan Benejam de relats breus en menorquí. El jurat del certamen ha estat integrat per Xavier Pericay, patró de la Fundació Jaume III; Àlvar Moreno, director de la revista «Es Born»; Antoni Cantarellas, editor i fundador de la revista «Toc-toc Balears», i Juan José Gomila Félix.

D'altra banda, Foment Cultural premià econòmicament a la revista «Toc-toc Balears», que compleix 3 anys com la primera publicació escrita en les modalitats insulars.

La gala de Foment Cultural comptà amb la presència del president del Consell, Santiago Tadeo; el batle de Ciutadella, Ramon Sampol; el president d'UPCM, Joan Triay, i el regidor del PSOE, Josep Moll, a més dels diputats Antoni Camps i Joan Carles Grau, entre d'altres autoritats. Destacà la presència de personalitats com el baríton Joan Pons; de l'empresariat, com Pedro Pons Morales, fill de Joan Pons Anglada, un dels impulsors de Foment Cultural; i l'exbatle José M. de Sintas.