Els realitzadors es poden inscriure ja per poder presentar els seus treballs al concurs que convoca el Mèdit. | Arxiu

TW
0

Aquest estiu torna una nova edició del Festival de Cinema Mediterrani de Menorca, i amb ell, una nova convocatòria del «Curt Mèdit 7», el certamen de curtmetratges obert a realitzadors de tota la Mediterrània.

La secció «Curt Mèdit 7» s'exhibirà dins del festival, que tindrà lloc durant el mes de juliol, amb projeccions a diferents sales i amb col·laboracions amb altres festivals previs al Mèdit.

Aquest concurs de curtmetratges està destinat a produccions de ficció i d'animació de tota la franja Mediterrània, tant de la zona europea com del sud i l'est. Això permet que es presentin treballs produïts a països com Egipte, el Marroc, Grècia o Croàcia, així com d'Espanya, França o Itàlia.

Les produccions que es presentin hauran de tenir una durada màxima de 20 minuts, i s'hauran d'haver realitzat durant els dos darrers anys.

Projeccions

Mèdit preveu projectar les cintes participants en tres ocasions. La primera serà en col·laboració amb Baleària, en un dels trajectes de la companyia entre Barcelona i Ciutadella dies abans del festival.

La segona projecció serà la que es podrà veure en el transcurs del propi festival, el mes de juliol, mentre que la tercera tindrà lloc coincidint amb «el dia més curt», una jornada dedicada al món dels curtmetratges a una desena de països. Serà el 21 de desembre, i es preveu una projecció a Menorca i una altra a Barcelona, tot i que encara s'ha de concretar el lloc.

Els realitzadors que es vulguin inscriure al certamen de curts del Mèdit 7 ho poden fer o a través de la plataforma clickforfestivals, o directament al propi festival.

Caràcter internacional

El Festival de Cinema Mediterrani de Menorca és una finestra oberta al món del setè art, no només a nivell local, sinó més especialment a nivell nacional i internacional. Més encara si es té en compte que l'esdeveniment forma part del Young European Cinema on the Move.