Paco Huguet amb la seva esposa Juanita Rotger, i els seus fills Joan, Llorenç i Paco | Familia Huguet Rotger

TW
1

Ha arribat el moment d'acomiadar-me com a batle (...) No sé si ho he complert bé o malament, el que sí sé, és que els meus guies van ser sempre un gran amor al poble al qual havia jurat servir amb lleialtat, treball i sacrifici». Amb aquestes paraules l'abril de 1979 es va acomidar Paco Huguet Cardona en el seu càrrec d'alcalde de Ferreries, un paper que exercí d'ençà 1971, en un periode clau en la història del municipi.

La periodista Laura Pons Sales (Ferreries, 1983) és l'autora de la seva biografia, editada per Rapitbook, que permet descobrir la vessant personal i pública d'una figura que va promoure el desenvolupament del poble. «Paco Huguet Cardona in memoriam. Batle de Ferreries febrer 1971 - abril 1979» es presentarà demà divendres, a les 19.30 hores, a l'Ajuntament, amb la intervenció de l'autora, el batle Manuel Monerris (autor del pròleg) i Joan Huguet Rotger, fill de l'homenatjat i que intervindrà en representació de la seva família.


La petjada al poble

Segons explica Laura Pons, Paco Huguet va impulsar millores tan importants per Ferreries com l'enllumenat públic de carrers, la pista poliesportiva, la nova escola d'ensenyament públic Castell de Santa Àgueda, l'embarcador del «riu» de Cala Galdana, l'arranjament del torrent de Son Granot, la reforma de les antigues escoles del carrer Fred, l'asfaltat i les voreres de diversos carrers, el projecte del polígon industrial i la reforma de les Cases Consistorials, entre moltes altres iniciatives.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]