Els llibres tornen a sortir al carrer aquests dies | Gemma Andreu

TW
13

Els menorquins podran tornar a dir allò de què per Sant Jordi, un llibre i una rosa. I és que un any més, tots els municipis de l'Illa tenen a punt les seves respectives fires llibreteres, així com també interessants programacions carregades d'actes i activitats per a tots els públics.Els llibres i les lletres prendran protagonisme a Menorca.El primer municipi que traurà al carrer les exposicions de llibres va ser Alaior el passat cap de setmana.

Els altres pobles ho fan els propers dies. Aquest és el programa dels principals actes a Menorca. Es Migjorn ho celebrarà el proper cap de setmana, el primer de maig.

MAÓ

Dijous 23
Exposició i venda de llibres a la Plaça Constitució el carrer Nou i s'Arravaleta i taller de dibuix (Plaça Constitució, de 18 a 20 h).

Divendres 24
Exposició i venda de llibres mostra sobre Ruiz i Pablo (Ajuntament) inauguració de l'Aula Didàctica (Biblioteca Pública, 19 h), taller de dibuix (Plaça Constitució, 18 h) i presentació de «Menorca en 7 minuts» (bar Nou, 20 h).

Dissabte 25
Exposició i venda de llibres mostra sobre Ruiz i Pablo (Ajuntament) lectures públiques de «Esopo y Samaniego» (Plaça Reial) i de «Les faules d'Esop» (s'Arravaleta) d'11 a 13 h taller de dibuix (Plaça Constitució, d'11 a 13h) gegants de Llucmaçanes (12h) recital poètic sobre Ruiz i Pablo (Claustre de Sant Francesc, 12 h) passeig literari sobre «Els Clark» de J.M. Quintana (18 h) i espectacle de dansa (sala Sa Nostra, 19 h).

CIUTADELLA

Dijous 23 d'abril
Exposició i venda de llibres a la Plaça des Born, on hi haurà l'espectacle familiar «Punxacontes» (18 hores), el pregó (19 h) i el lliurament del Premi Contarella 2015.

Divendres 24
Exposició i venda de llibres amb un espectacle de dansa (18 h) i les presentacions de «La paraula callada» de Bep Joan Casasnovas i de «Orgullós titella» de Jaume Anglada (18.30 h).

Dissabte 25
Exposició i venda de llibres amb un taller d'enquadernació (10 h), l'espectacle infantil «La mongetera màgica», la presentació del llibre «Menorca en 7 minuts» (12.30 h), la rondalla musicada «L'amor de les taronges» (13 h) i el taller «Feim roses» (18 h).

Diumenge 26
Exposició i venda de llibres amb la presentació del projecte «Papers de Fra Roger» (12 h).

ES MERCADAL

Dijous 23
Exposició de llibres, roses i productes locals (a partir de les 11 h) amb lectures de poemes i contacontes (el matí) i taller de manualitats (17 h), glosat (17.30 h), rapsòdia (19.30 h) i presentació dels poemaris de Bep Joan Casasnovas, Francesc Florit Nin, Pere Gomila i Blanca Argilés (20.30 h), a la Plaça Pare Camps.

Divendres 24
«La nit del viatger» amb Rafa Peche (bar Saboy, 20 h) i recital poètic i musical (Sala Multifuncional, 22 h).

Dissabte 25

Parades de llibres durant tot el matí al carrer Major


FERRERIES

Dissabte 25
Exposició i venda de llibres (Plaça Espanya, tot el dia) concurs de dibuix (10 h) marató fotogràfica (10 h) contacontes i taller infantil (18 h) club de lectura amb «Los cien sentidos secretos» d'Amy Tan (18 h).

Diumenge 26
Lectura de les obres del Concurs Literari Francesc d'Albranca (Ajuntament, 18.30 h) i lliuraments del premis de dibuix i fotografia de Sant Bartomeu i Francesc d'Albranca (19 h).

Dilluns 27
Exposició de fotos de la marató fotogràfica i lliurament de premis (Plaça Espanya, 10 h).

ES CASTELL

Dimecres 22
Presentació de la novel·la «Oro y escorias» de Ruiz i Pablo (Ajuntament, 20 h).

Dijous 23
Mercat de llibres i roses (Esplanada, a partir de les 10 h) ballada dels gegantons i cap grossos (17.30 h) lliuraments dels premis Àngel Ruiz i Pablo de Conte i Narració Curta (20 h) i del Premi de Pintura Sant Jordi (20.30 h), i inauguració de l'exposició de pintura, a la sala multifuncional.

SANT LLUÍS

Divendres 24
Festa infantil amb escacs i tallers (17 a 20 h) i contacontes (18 h), al CEIP Sant Lluís i reunió del club de lectura amb «Com el vent entre els ametllers» de Michelle Cohen (Biblioteca Pública, 20.30 h).

Dissabte 25
Fira del llibre (sala Albert Camus, 9 a 14 h) amb el taller de rosa de Sant Jordi (12 h) l'entrega de premis del Concurs Infantil de Contes i de Punt de Llibre.