Joan Ametller, de l’Apima de l’Escola de Música, el regidor Josep Juaneda, i Silve Soler, president de l’Agrupació Musical

TW
4

A les portes d'un nou curs, l'APIMA de l'Escola de Música i Dansa de Ciutadella i l'Agrupació Musical han entregat a l'Ajuntament 2.155 signatures demanant un nou edifici per als ensenyaments musicals i de dansa. La petició no és nova, però s'ha presentat al nou equip de govern de Ciutadella avalada per totes aquestes adhesions.

Joan Ametller, president de l'Apima de l'Escola Municipal de Música i Dansa, i Silve Soler, president de l'Agrupació Musical, han lliurat al regidor de Cultura, Josep Juaneda, el plec de signatures més la petició per escrit amb la reivindicació del col·lectiu de famílies i músics.

Una prioritat

L'Escola Municipal arrossega d'ençà fa anys problemes de manca d'espai. Una realitat de la qual el regidor de Cultura afirma ser-ne conscient.
Josep Juaneda assegura que una de les prioritats de l'acord de governabilitat de l'actual equip de govern «és donar una solució a la manca d'espai de l'Escola i trobar una nova ubicació». No obstant, reconeix que s'ha d'estudiar «com» aconseguir-ho.

«El que tenim clar és que l'Ajuntament necessitarà de la implicació d'altres administraciones», afirma. Tot i ser una prioritat, segons explica Josep Juaneda, l'equip de govern encara no ha decidit la manera. Hi ha dues possibilitats, o bé un edifici de nova construcció o aprofitar una infraestructura existent. «Encara no ho hem avaluat, l'equip de govern ho vol posar damunt la taula i donar una solució. És una de les nostres prioritats», assenyala.

Juaneda reconeix que és coneixedor del problema que pateix la comunitat educativa del centre, que és municipal, a partir de les reuniones mantingudes amb els responsables de l'Apima i de l'Agrupació Musical abans de les eleccions. Novament, els representants d'ambdós col·lectius incideixen amb la seva reivindicació, ara amb l'aval de les més de 2.000 signatures recollides de músics, famílies i persones del carrer.