Simone Piazzola (baríton) | Víctor Santiago

TW
0

La Temporada de l'Òpera es clausurarà amb una gala lírica excepcional. El concert acomiadarà la 44ena edició, que s'ha celebrat enguany, després de la conferència del divulgador musical Ramon Gener i la representació de l'òpera «Carmen» el passat mes de maig, dos actes amb excel·lent acollida del públic.

La gala de cloenda tindrà lloc el proper 7 de novembre al Teatre Principal amb el protagonisme a l'escenari del trio vocal integrat pel tenor Celso Albelo, la soprano Jessica Nuccio i el baríton Simone Piazzola, que actuaran acompanyats per l'Orquestra Simfònica de Balears, dirigida pel mestre Francesco Ivan Ciamp. Aquesta és la proposta d'Amics de l'Òpera de Maó i la Fundació Menorquina de l'Òpera, amb una gala lírica on destacarà un selecte repertori de compositors italians i francesos.


Nit d'estrenes

L'actuació reunirà a Maó a tres grans del panorama líric internacional actual, amb l'estrena a Menorca de la soprano Jessica Nuccio i el baríton Simone Piazzola, i amb Celso Albelo, tenor ja conegut pel públic menorquí. Aquest últim és considerat un dels millors tenors de l'actualitat, distingit per una veu de gran cos i homogeneïtat. El 2006 va saltar a la primera línia de l'escena operística internacional gràcies al seu brillant Duc de Mantua a «Rigoletto». Des de llavors treballa als principals escenaris del món com l'Scala de Milà, Royal Opera House, París, Berlín i el Liceu.

Per la seva banda, la soprano Jessica Nuccio és una de les veus de major projecció internacional. Tot i la seva joventut ha treballat al costat de grans noms de la lírica i ha guanyat nombrosos premis internacionals de referència del món operístic. Properament cantarà «Carmen» a Nàpols, «Il corsaro» a Parma i «La Bohème» a Lieja.

Pel que fa al baríton Simone Piazzola, la seva carrera va arrencar de ben jove i en poc temps va debutar a papers protagonistes a La Fenice de Venècia (2008), Messina, Verona, Florència o Nàpols. L'any 2013 va guanyar el segon premi i el premi del públic al prestigiós concurs Operalia, organitzat per Plácido Domingo. Les darreres temporades ha cantat a Venècia, Los Angeles, l'Scala de Milà, Tel Aviv o Berlín.

La gala comptarà amb la direcció musical de l'italià Francesco Ivan Ciampa, professor al Nicholas Hall de Benevento, on es decanta pel repertori operístic poc conegut. Recentment ha dirigit diverses òperes, com al Festival Verdi del Teatro Regio de Parma.