Trailer del curt 'Walls', guanyador del festival d'Alaior

TW
1

«Walls» ha resultat la pel·lícula seleccionada pel públic com a guanyadora del IV Festival de Curtmetratges d'Alaior que ha organitzat l'Ajuntament en col·laboració amb el circuit CortoEspaña durant el cap de setmana. El director del curt guanyador és Miguel López Beraza, qui va obtenir amb el film el premi Goya al millor curtmetratge documental amb aquesta producció entranyable i senzilla mitjançant la qual posa el focus d'atenció en les vides comunes i rutinàries de dos ancians.

300 persones i 16 films
El guió de la pel·lícula concedeix el protagonisme a un antic bloc de pisos de Budapest, en el qual viuen un ancià i una anciana, tots dos vidus, que tot i conservar cadascun la seva plena independència cooperen entre si per alleujar les exigències del que sens dubte és el tram final d'unes vides que afronten amb dignitat. El pols quotidià d'una vida solidària, la cortesia i el respecte mutu són precisament el tresor que el mateix edifici considera en perill d'extinció i és per això que proclama que recordarà sempre amb afecte a aquests dos habitants per molts que siguin els nous inquilins que vagin a habitar aquestes vetustes parets.

A més de «Walls», les produccions que han agradat més als espectadors han estat, per aquest ordre, «Saying», «Flash», «The Working Dead», «Safari» i «Stela». Més de 300 persones han participat en les dues sessions en què s'ha desenvolupat aquesta quarta convocatòria del festival, on la varietat i una altíssima qualitat de les produccions han estat notes predominants. En total s'han projectat 16 curtmetratges en la secció de concurs, i dos més en exhibició.

La quota menorquina, també present al certamen
El públic ha sabut valorar l'aportació menorquina al festival que, a manera d'exhibició i per tant fora de concurs, s'ha projectat durant aquestes jornades: el film «El Tren», rodat a Castelló i que té un jove d'Alaior (Borja Mateo) entre els seus protagonistes, com també el meritori treball de Joan Nuevo Verger, de 16 anys, amb la seva pel·lícula «Let's Clown», presentada al festival en temps rècord.