Marc Barceló, a la dreta, durant una de les actuacions | Llorenç Carreres

TW
0

El jove glosador de Ferreries Marc Barceló es va proclamar dissabte campió de la segona edició del Torneig de Glosa disputat as Migjorn. Va imposar-se a la final a Sergi Vinent mentre que el tercer lloc va ser per a la mallorquina Maria Antònia Nicolau 'Pipiu', única representant de fora de Menorca.

Barceló, de només 19 anys, treu mèrits a l'èxit i afirma que «fem glosa per passar-ho bé, no hi ha bons i dolents. Jo i en Sergi vam tenir un bon dia, però això no vol dir que siguem millors, amb la poesia depèn molt de com estiguis».
Aficionat a la música i al ball del fandango des dels 15 anys, Barceló acompanyava els glosadors amb la guitarra, entonant la «purguera», però sempre li havia picat la curiositat per aprendre a glosar. Després de d'escoltar alguns consells, fa un any va decidir apuntar-se al curs de glosa organitzat pr Soca de Mots. Les seves habilitats van quedar contrastades al llarg del dia durant les seves intervencions. L'altre finalista, Sergi Vinent, és una de les altres promeses de la glosa menorquina. També fa un any que va participar en el curs. A més, tant Barceló com Vinent fan feina al camp, treballant com a missatges i hortalanans.

En aquesta segona edició hi van participar un total de 18 glosadors, cinc més que l'any anterior. Un dels participants, Miquel Tryuol, asegura que la segona edició «va ser un èxit, tant pel nombre de glosadors, com per la resposta del públic».