Amics de s’Òpera, presidit per Joaquim Comas, informà els socis del programa d’enguanyla opera | David Arquimbau

TW
0

«Nabucco», la mítica tragèdia lírica de Giuseppe Verdi, tornarà a sonar a Menorca després d'anys de no escoltar-se al Teatre Principal. Amics de s'Òpera de Maó ha escollit aquesta producció, amb una visió moderna mantenint el classicisme, com a plat fort de la Tempora de l'Òpera de Menorca d'enguany. Amb aquest obra, l'entitat vol celebrar el seu 45è aniversari i el d'una programació anual ininterrompuda d'ençà el 1971.

La batuta de Francesco Lanzillota, amb una destacada trajectòria musical tot i la seva joventut, dirigirà «Nabucco», amb una selecció de solistes de primera línia mundial, baix la direcció escènica de Massimo Gasparon.

La soprano Anna Pirozzi, considerada en l'actualitat entre les millors veus operístiques internacionals, serà una de les estrelles de la producció en el paper d'Abigail. I això que no és fàcil aconseguir que una soprano dramàtica pugui assolir la despiatada tessitura d'aquest malvat personatge, pel que el repte pot ser atractiu.

El mexicà Carlos Almaguer, considerat una de las veus de baríton dramàtic més importants del panorama líric, caracteritzarà Nabucco. Altres solistes de primera línia seran Carlo Colombara (en el paper Zaccaria), Annalisa Stroppa (Fenena) i Leonardo Caimi (Ismaele). Tots els cantants debutaran al Teatre Principal de Maó, excepte el reconegut Carlo Colombara que repeteix a Menorca.

Entre l'elenc també es troba la soprano menorquina Maria Camps, que interpretarà el paper d'Anna, com també els solistes Vicent Esteve Madrid (Abdallo) i Javier Borda (el gran sacerdot).

Aquest muntatge d'alt nivell de «Nabuco», un producció d'Opera Macerata i que es representarà els dies 3 i 5 de juny, comptarà amb la música de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i l'acompanyament del Cor d'Amics de s'Òpera de Maó.
ramon gener torna

Tot i ser «Nabucco» el plat fort, segons avança el president d'Àmics de s'Òpera, Joaquim Comas, la temporada d'enguany s'encetarà amb una conferència introductòria sobre la tragèdia lírica més coneguda de Verdi, a càrrec de Ramon Gener. El divulgador musical impartirà el proper 8 de maig (19 hores), la xerrada «'Nabucco', l'himne dels italians», en el Teatre Principal de Maó.

Precisament, la junta directiva d'Àmics de s'Òpera de Maó, que complirà 45 anys organitzant la Temporada d'Òpera, informà del programa d'enguany als socis, en l'assemblea general celebrada aquest dimarts.