TW
0

Neix un nou certamen de cine, el Festival Internacional de Cinema Menorca, que es celebrarà del 18 al 23 de juliol a Ciutadella i que pren el relleu del Mèdit. La iniciativa l'impulsa l'equip de professionals de la comunicació, del sector àudiovisual i de la gestió cultural que va fer possible l'anterior Festival a Menorca (2009-2015) i que amb l'experiència adquirida han decidit donar una passa endavant i internacionalitzar el certamen.

Inés Garrell, una de les fundadores de l'anterior festival, és la directora del nou certamen que arrenca com a cita anual amb l'art cinematogràfic. Un projecte que vol consolidar-se com una cita d'impacte per l'Illa, convertint-se en dinamitzador de l'oferta en el sector i en un referent cultural i turístic per Balears. Segons Inés Garrell, neix amb triple finalitat: apropar el cinema als residents, propiciar un turisme cultural i ser un esdeveniment imprescindible dins la indústria àudiovisual.

Concurs

La programació, que encara no està tancada, inclou una selecció internacional de llargmetratges i curtmetratges, en què les obres seleccionades guarden una sensibilitat cap a temàtiques mediambientals, culturals, gastronòmiques, de jovent i esport, tenint també una secció adreçada al públic infantil.

El Festival comptarà amb dues seccions competitives amb jurat especialitzat: «Illes en Curt» i «Festival en Curt», en què es valorarà especialment «la qualitat artística però també el compromís amb els nous reptes socials», segons indica la directora. De manera paral·lela, s'integren tot un seguit d'activitats prolongades al llarg de l'any que serveixin de pont entre diverses expressions artístiques: jornades professionals o de formació, tallers cinematogràfics, performances teatrals i balls populars, entre d'altres, que promoguin la connexió de diferents entitats de les Illes.

El Festival Internacional de Cinema de Menorca serà possible gràcies al suport del Departament de Cultura del Consell i la col·laboració de l'Ajuntament de Ciutadella i el Govern balear, i comptarà amb convidats de reconegut prestigi del món del cinema i de les arts per donar major projecció al certamen.