La cinquena edició de les cases obertes aspira a ser multidisciplinar i s’amenitza amb música de jazz i passacarrers | Gemma Andreu

TW
1

Qui rodava entre les paradetes del Mercat Artesà de Ferreries aquest divendres al vespre va poder gaudir d'un mos cultural, a més de gastronòmic. Quasi 40 cases particulars van obrir les seves portes per deixar entrar a curiosos visitants, atrets per l'exposició d'obres a l'entrada.

En la cinquena edició dels Fosquests d'Art cada punt comptava amb un al·licient diferent: ceràmica, escultura, pintura, dibuix, il·lustració, gravat, fotografia i joieria de 52 artistes locals. Cadascun dels autors es trobava ben aprop de la seva obra, que havia distribuit amb cura dies abans per l'espai del casc antic que se li havia adjudicat. Entre ells n'havia algun també de comercial, com l'Hotel Ses Sucreres, o eclesiàstic, com la Rectoria o l'Església de Sant Bartomeu, que es van oferir desinteressadament a l'organitzador de l'esdeveniment, l'Associació ART'S.

Tots els artistes resultaven clarament identificables per la samarreta amb la nova imatge de Fosquets d'Art, dissenyada per Neus Carreras. Açò li permetia a qualsevol amb cert interès abordar l'artista per aconseguir expilcacions personalitzades de l'obra. Així també es propiciava el contacte amb altres creadors en una ruta que, tot i suggerir un recorregut, cada visitant adaptava a les seves necessitats i interessos.
Per a molts la cita va resultar l'oportunitat imprevista per a contemplar les creacions d'artistes coneguts de l'Illa, com Josep Marí, Nito Serra, Maties Sansaloni, Pons Pallícer, Zulema Bagur, Delfí Serra o Paca Florit, convidada per primera vegada a la mostra.

Les obres pictòriques, la majoria, es combinaven amb creacions artístiques d'altres àmbits, com les fotografies del Club F/Llum. Col·lectius com aquest s'estrenaven enguany en la mostra de Ferreries, a l'igual que el Centre d'Art Xalubínia, Artcinc o la galeria virtual Menorca Gallery.

Els alumnes dels tallers de pintura també van poder ensenyar al públic les seves obres per primper cop en les cases obertes.


Musical

Entre entrades i sortides de les petites mostres el carrer s'animava amb el bon humor de la Xaranga des Xubec i jazz al pati de la Rectoria, al Pla de l'Església, amb el Duet Trumbass i la música clàssica del trío Haydn.

Aquest dissabte fosquet les portes seguiran obertes. Les actuacions musicals continuaran a diferents punts del nucli antic a partir de les 20 h de la mà de l'Ateneu Musical de Ferreries i els organitzadors conviden a tot el que s'animi a ballar swing al Pla de l'Església, on a les 21.30 h el grup The Swing Crusaders al més pur estil Lindy Hop.