La diversitat entre el públic feia palesa la pluralitat d’estils musicals que s’exhibia en el Concert per la Llengua, una iniciativa itinerant que arribava per primera vegada a Menorca amb l’objectiu de promoure la música en català. | Javier Coll

TW
22

La festa musical per la llengua, que s'havia de celebrar en principi el 26 de juny, feia saltar i cantar tot de cares majoritàriament joves aquest dimecres al vespre fora del Pavelló Menorca de Maó. Més de 1.000 persones, segons el Grup Trui, organitzador de l'esdeveniment, van assistir al festival itinerant Concert per la Llengua, que enguany portava a l'Illa cinc hores de música amb els ritmes pop-folk d'Els Catarres i un rereforns activista amb el reggae i l'ska dels valencians Aspencat.

La icona del country mallorquí Tomeu Penya apadrinava l'acte en defensa la llengua. A més de fer costat a les dues agrupacions, amb les quals formava una mostra de les realitats culturals de Catalunya, València i Balears.

Tomeu Penya va encetar l'acte a les nou de la nit i escalfava l'ambient amb la seva simpatia i alguns temes del seu nou disc «Optimista». Quan va tenir el públic a to va aprofitar per presentar els catalans Els Catarres, que després del seu hit «Jenifer» al 2011, escampaven l'alegria del seu últim treball «Big Bang» per finalitzar una gira d'un centenar de concerts arreu d'Europa i Àsia.

Aspencat van ser els protagonistes del punt més mogut i gamberro amb la seva mescla d'electrònica i ska de lletres intransigents, que van allargar passada la mitjanit.