La Banda de Música de Ciutadella, ahir vespre a l’escenari de Calós. | Josep Bagur Gomila

TW
0

La setmana prèvia a Nadal esdevé plenament musical, de la mà de les diferents agrupacions musicals de Menorca, que protagonitzen els seus concerts nadalencs. Aquest ha estat el cas de les bandes de música de Ciutadella i de Maó, que ahir vespre van oferir les seves respectives actuacions.

A Ciutadella, i igual com va fer fa uns dies la Banda de Ferreries, la formació que lidera Joan Mesquida va dedicar l'actuació al recentment desaparegut Enrique Villalonga, qui formà part i dirigí la banda durant anys.
L'escenari escollit per a l'ocasió és el renovat Teatre de Ciutadella (Calós), amb un repertori més relacionat amb el món del cinema i dels musicals, amb una selecció de peces de títols com «El mago de Oz», «El fantasma de l'òpera», «Cats» o «Chess».

Noticias relacionadas

A la mateixa hora va començar també, però al Teatre Principal de Maó, la Banda de Música de Maó oferí una actuació en què també van tenir un paper destacat el Cor de l'Orfeó Maonès i el baríton Lluís Sintes.
Durant el concert, i baix la batuta de Miquel Llario, va incloure una selecció de temes variats, amb composicions clàssiques però també amb àries d'òpera i sarsuela, nadales i cançó menorquina.
Mentre, els cantants van protagonitzar la segona part del concert.

Conservatori
Per altra banda, divendres, el Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca va oferir divendres, també, el seu concert de Nadal. Va ser una actuació en què van intervenir les diferents agrupacions orquestrals, amb els alumnes de l'orquestra simfònica i de l'agrupació de l'orquestra de vent, que oferiren un repertori també variat, amb obres d'èpoques i estils diferents.

Aquest concert va ser benèfic, a favor d'Aspanob, l'Associació de Pares de Fillets amb Càncer.