Usuaris de la biblioteca de Maó | Javier Coll

TW
10

La llengua catalana no apareix entre els títols de la llista dels cinc llibres més prestats a Menorca durant el primer trimestre de l'any 2017, segons dades de la Xarxa de Bilioteques Públiques de l'Illa.

Aquest llistat està encapçalat per «Vías cruzadas», de James Patterson, una novel·la d'intriga sobre un horrible crim publicada l'any passat. En segon lloc es troba «Los amores perdidos», de Miguel de León, un relat d'amor amb rerefons històric publicat fa dos anys.

A continuació ve «Taj», publicada per Andrés Pascual l'any 2016, una novel·la històrica sobre la construcció del conegut monument de l'Índia. Coincidint amb la recent estrena de l'adaptació cinematògrafica que Juan Antonio Bayona ha dirigt, ocupa la quarta posició el títol «Un monstruo viene a verme», de Patrick Ness, una trama onírica de 2011.

I per acabar apareix «Todo por amor y otros relatos criminales», publicat per Lorenzo Silva l'any passat en forma de relats sobre el món del crim i la justícia.

Novetats editorials

Entre els títols més venuts a les llibreries de Menorca sí que es poden trobar publicacions de l'Illa com poden ser «Cançoner de taverna», del filòleg migjorner David Pons, recull de composicions musicals que es poden escoltar al mític local des Cau, a Cala Corb; «Llocs i pagesos», d'Antoni Olives, un recopilatori dels articles publicats per «Es Diari» sobre la vida del camp o el nombre 113 de la sèrie «Quaderns de Folklore», del Collectiu Folklòric de Ciutadella i dedicat a la gastronomia insular amb el nom «Sa cuina de ses àvies», de Josep Portella i Pep Pelfort.

En l'apartat de les publicacions amb més tirada s'han col·locat el Premi Planeta 2016 «Todo esto te daré», de Dolores Redondo; «Falcó», en el qual el conegut Arturo Pérez Reverte narra les vicissituds d'un antic contrabandista d'armes i espia dels anys 30 a Espanya; «El Laberinto de los Espíritus», de Carlos Ruiz Zafón com a colofó de la saga «La sombra del viento»; i «Lo que te diré cuando te vuelva a ver», novel·la d'Albert Espinosa.